See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 12.03.2014 - Selv Hviterussland anerkjenner Ukrainas nye regjering
» 30.10.2013 - EU fortsetter sanksjonene mot Hviterussland
» 20.09.2013 - Norge på full fart mot frihandel med diktaturet Hviterussland
» 12.09.2013 - EU, Russland i kald krig om handelspartnereChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Hviterusslands diktator Aleksandr Lukasjenko
© Rådet for Den Europeiske Union/Kureren
Politikk | Økonomi - Hviterussland | Innenriks

Norsk frihandelsavtale med Hviterussland "i 2014"

Fra EFTA-forhandlingene med Russland, Hviterussland og Kasakhstan

© EFTA/Kureren
Kureren, 12. april 2013
- Norge kan inngå en frihandelsavtale med Europas siste diktatur, Hviterussland, allerede i 2014, ble det opplyst i Sveits i dag. Dette vil være konsekvensen av en EFTA-frihandelsavtale med tollunionen Russland, Kasakhstan og Hviterussland.

Det er tydeligvis bevegelse i forhandlingene om en frihandelsavtale mellom EFTA og Tollunionen mellom Russland, Kasakhstan og Hviterussland. Fremforhandlingen av avtalen, som ofte beskrives som en EFTA-Russland-avtale i Norge, gjorde denne uken "fremskritt" under et ekspertmøte i Irkutsk i Russland, ifølge en knapp pressemelding fra EFTA.

EFTA-teamet, som ledes av nordmannen Jan Farberg, hadde gjort fremskritt i forhandlingspunktene "om handel med industrielle og jordbruksprodukter, handel med tjenester og investeringer og bærekraftig utvikling," het det i pressemeldingen.

I motsetning til EFTA-meldingen, kom det mer klarhet ut av møtet mellom utenriksministrene fra Sveits, Didier Burkhalter, og Russland, Sergej Lavrov i Neuenburg i dag. Blant flere emner, hadde forhandlingen om EFTA-frihandelsavtalen stått på møteprogrammet.

Den sveitiske utenriksministeren kunne på pressekonferansen avsløre at det er trolig at avtalen mellom EFTA og den østlige tollunionen vil bli undertegnet allerede i 2014.

"Vi fortsetter dialogen om en videre styrking av de økonomiske båndene, og har som mål å underskrive denne avtalen mellom EFTA-landene, inkludert Sveits, og Tollunionen mellom Russland, Hviterussland og Kasakhstam i 2014," erklærte Burkhalter.

Norske bestrebelser på å utvide handelen med Russland har støtt på det faktum at naboen i øst allerede har et forpliktende og strategisk handels- og tollsamarbeid med de tidligere sovjetrepublikkene Kasakhstan og Hviterussland. En frihandelsavtale med Russland må derfor altså også omfatte disse to landene, som det i utgangspunktet er lite interesse for i EFTA.

Verre er det at diktaturet Hviterussland underligger flere økonomiske sanksjoner fra EU-hold, noe også EFTA og Norge - med unntak av Sveits - har sluttet seg til, senest 29. oktober i fjor. Sanksjonene er først og fremst rettet mot diktator Aleksandr Lukasjenko og andre sentrale hviterussiske ledere, og inkluderer forbud mot å drive forretninger med disse. Men mange av disse lederne er sentrale aktører i næringslivet i Hviterussland.

Dessuten er det et EU-forbud mot handel med våpen og materiell som kan brukes til "undertrykking" av befolkningen i Hviterussland, noe som kan omfatte alt fra politikøller til programvare som kan brukes til overvåkning. Det er videre en generell kontrollplikt i forhold til alt som eksporteres fra EU og Norge til Hviterussland.

Det kan derfor synes mer enn paradoksalt at Norge står i spissen for å fremforhandle en frihandelsavtale med blant annet Hviterussland.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no