See also:
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 02.04.2014 - Massestrøm av turister til "Den hellige gral" i Spania
» 17.03.2014 - Narkoturisme: Amsterdam stenger coffeeshoppene
» 23.10.2013 - Nederlendere opprørt: FN vil avvikle "rasistisk" førjulsfest
» 09.09.2013 - "Ny" van Gogh oppdaget i Norge
» 22.02.2013 - Religiøs kunst fra 1400-tallet gjøres interaktivChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


"Nattevakten" av Rembrandt er tilbake i Rijksmuseum
© Rijksmuseum/Iwan Baan/Kureren
Kultur | Reise - Nederland

Nederlands Rijksmuseum gjenåpnes etter 10 år

Publikum kan igjen besøke Rijksmuseum i Amsterdam fra 13. april

© Rijksmuseum/Iwan Baan/Kureren
Kureren, 5. april 2013
- Rembrandt, Vermeer, Jan Steen, Adriaen Coorte, Frans Hals og flere genier 1600-tallet, det nederlandske maleriets gullalder, kommer hjem igjen i disse dager. Galleriene i Rijksmuseum gjenåpnes denne måneden etter ti års omfattende restaurering.

Museet, i seg selv en kunstnerisk perle og en nederlandsk nasjonalstolthet, åpnet i går dørene til pressen for å vise hva det har brukt denne tiden og svært store pengesummer til. Og interessen var ikke liten. I følge kilder i Rijksmuseum, hadde rundt 500 akkrediterte journalister fra hele verden kommet til Amsterdam i forbindelse med den nært forestående åpningen.

Nederlands dronning Beatrix skal forestå den offisielle gjenåpningen av museet den 13. april.

Nederlandske myndigheter har investert 375 millioner euro (2,8 milliarder kroner) i Rijksmuseum. I ti år har det arbeidet arkitekter, ingeniører og konservatorer for å tilpasse det gamle museet til det 21. århundret. Museet ble opprinnelig tegnet av Pierre Cuypers og sto ferdig i 1885.

Det hele har tatt fem år lengre enn forventet, og det opprinnelige budsjettet er blitt oversteget med flere titalls millioner euro. Men ventetiden er endelig avsluttet. Dermed er også de mange urbane konfliktene over, som konfrontasjonen med byens store syklende befolkning. Syklistene krevde å få fortsette å bruke passasjen som går gjennom museumskomplekset fra nord til sør og klarte å stanse byggearbeidene i to år.

Nå er det kunsten og arkitekturen det rettes fokus mot. Etter den offisielle åpningen på lørdag om en uke, kan man igjen beundre Rembrandts mesterverk "Nattevakten" på sin opprinnelige plassering, eller de berømte maleriene av Vermeer på sin vanlige plass. Eller nesten. Konservatorene er stolte over å ha plassert de rundt 8.000 kunstverkene - valgt ut fra en samling på totalt en million verk - på en annen plass enn før.

Renoveringsarbeidene av bygningen har vært enorme. De spanske arkitektene Antonio Cruz og Antonio Ortiz har skapt et stort og lyst torg på rundt 3000 kvadratmeter inne i museet, som det skal være gratis adgang til. De har videre bygget et bibliotek, en hall dedikert til den asiatiske kunstsamlingen og det nye såkalte "Atelier house", eller atelieret for restaurering og konservering.

"For å få mer utstillingsplass," forklarer Cruz og Ortiz i en pressemelding, "ble den opprinnelige konstruksjonen radikalt forandret. Når nederlendere nå igjen går inn i museet, vil finne noe som er nesten ukjent for dem: En lysende, klar, forståelig bygning, sammenlignet med den gamle mørke labyrinten," legger arkitektene til.

Ifølge Cruz og Ortiz, var formålet med arkitektkonkurransen og formålet for museets ledelse alltid veldig klart: "De ønsket seg ikke et større museum, men et bedre museum. Etter gjenåpningen, vil museet ha mindre utstillingsarealer enn det hadde før. Men bygningen har gjenfunnet sin karakter, med en gjennomlysning og et utseende som hadde gått helt tapt."

Rijksmuseum er den siste i en serie av store kunstsentre i verdensklasse som har gått gjennom en omfattende renoveringsprosess, på linje med British Museum, Musée du Louvre eller Museo del Prado for noen år siden. Etter ti års arbeid begynner nå et nytt liv for Rijksmuseum, som er blitt et forynget flaggskip for nederlandsk kultur og historie.

Ledelsen i Rijksmuseum forventer å tiltrekke rundt to millioner besøkende i året etter gjenåpningen.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no