See also:
» 11.04.2014 - Ensom i Tigerstaden
» 12.03.2014 - "House of something II": Kutt i kultursektoren
» 11.03.2014 - Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» 03.03.2014 - Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» 01.03.2014 - På tide at Norge åpner kjeften overfor Putin
» 10.02.2014 - EU-tilknytning: Sveitsisk modell nytter ikke for Norge
» 07.02.2014 - Innkjøpsordningen: Svarte-Per-spill fra regjeringen
» 28.01.2014 - Kjersti Toppe (Sp): "Reservasjonsrett – eller muligheit"











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Hvilken laurbærkrans? Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne, Hege Haukeland Liadal
© Arbeiderpartiet/Kureren
Debatt | Kultur - Innenriks

"Laurbærkrans" med null innhold

Frihet - mangfold - kvalitet: Den norske opera

© Erik Berg/Den norske opera/Kureren
Debatt, Kureren, 10. april 2014
- "Å bekranse seg med ord er enkelt," skriver stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (A). "Frihet - mangfold - kvalitet er regjeringens «laurbærkrans» i kulturpolitikken. Det som imidlertid er en utfordring er at regjeringens kulturpolitiske ledelse har bekranset seg før jobben er gjort."

Hva tenker en danser når jeg sier FRIHET for dansen? Jeg tror de tenker muligheten til å spre dansekunst over hele landet, dansegulvene, økonomiske rammer som skaper rom for innovasjon, stipend som gir dem mot til å feile, frigjørende offentlige støtteordninger og forutsigbare pensjonsordninger.

Hvis jeg spør en skuespiller: Hva tenker du når jeg sier MANGFOLD? Da ville svaret kanskje være god rekruttering og stimulering av skuespillere fra alle demografiske aspekt, god rollefordeling av hovedroller, sterk spillestøtte til ulike produksjoner. Muligheten til å spille klassikere, men også stimulanse til å sette opp samtidsproduksjoner.

Hvis jeg spør en filmregissør: Hva tenker du om KVALITET? Da tror jeg svaret vil være et ønske om støtte til å prøve og feile. Støtte til å gå hele veien til god kvalitet. For kvalitet kommer ikke av seg selv, man kan ikke vedta kvalitetsfilmer, men en kan vedta støtteordninger som gir mulighet for å skape kvalitet.

Hvis vi så spør den nye politiske ledelse fra Høyre så er svaret:
FRIHET skal du få gjennom det å slippe å få støtte.

MANGFOLD skal komme av seg selv. Det private næringslivet skal fremelske nye ting. Eller sagt på en annen måte, skattelette til de som vil bestille kunst og kultur som passer firmaets visjon og merkevare.

KVALITET skal vi selvsagt støtte. Uten å tenke på hvor den kommer fra.

Jeg er redd vi raserer grunnlaget for hvordan leve som profesjonell kunstner gjennom å satse alt på ett lodd. At det private næringslivet skal være regjeringens reddende engel. For jeg mistenker at det ikke er mange kulturentusiaster i den nye regjeringen. De må i tilfellet tørre å komme opp på scenen!

Fine ord, lite mening
Til nå har vi bare hørt noen fine ord. Ord som kan gis mening, hvis de ønsker det.

I Arbeiderpartiets program har vi gitt våre fine ord et innhold.

FRIHET til kunstnere for å gi gode kvalitetsmessige kulturopplevelser, må sikres gjennom at 1 prosent av statsbudsjettet skal gå til kulturformål. Vi skal sikre offentlige bevilgninger for å gi trygge og gode rammer for de som utøver. Vi skal holde armlengdes avstand fordi kunstnerne skal være frie!

MANGFOLD skal sikres gjennom å gi mulighet til alle sjangre til å utvikle sin kunstart, og at man skal sikre at hele landet får ta del i uttrykkene.

KVALITET får vi gjennom å satse bredt for å nå toppene, jobbe i hele landet, gjøre kulturskolene tilgjengelige for alle barn slik at vi også oppdager talentene tidlig og gir næring i videre løp…. Grunnfjellet må være stødig for å skape de imponerende toppene.

Den viktigste tilbakemeldingen jeg får når jeg er ute i hele landet og møter hele næringen er at Arbeiderpartiet gav trygghet. Akkurat det motsatte av det den nye regjeringen gjør. De higer etter private penger og støtteordninger for næringslivet. Støtteordninger jeg mistenker kommer næringslivet bedre til gode enn kunsten.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no