See also:
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 27.02.2014 - Stortinget i heftig debatt om reservasjonsretten
» 17.02.2014 - Ny rapport: Regjeringskvartalet skal bygges nytt
» 17.02.2014 - Forskere finner 149 miljøgifter i norsk sjøfugl
» 10.02.2014 - Ny arvelov: Mer til ektefeller, mindre til barna
» 04.02.2014 - SSB: Flyktninger kommer i jobb, etter hvertChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Leder i LLH, Bård Nylund, og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen
© LLH/Kureren
Samfunn - Innenriks

Regjeringen foreslår bedre diskrimineringsvern for homofile

Kureren, 22. mars 2013 - I dag har seksuelle minoriteter i Norge kun vern mot diskriminering i arbeidslivet og på boligmarkedet. Regjeringen foreslår nå å utvide diskrimineringsvernet for denne gruppen til å gjelde alle samfunnsområder.

Stoltenberg-regjeringen har i dag lagt frem en ny lov som forbyr diskriminering av homofile og transpersoner på generelt grunnlag. Den nye loven er ment å gi et utvidet vern mot diskriminering.

"Diskriminering kan skje overalt, i idrettslag, i skolegårder og på legekontoret," sier inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen i en pressemelding. "Jeg er derfor stolt og glad for å kunne foreslå en lov som forbyr diskriminering av homofile på alle samfunnsområder. Tidligere har vi innført lik rett til ekteskap, nå tar vi et nytt grep for å sikre homofiles rettigheter," legger ministeren til.

"Dette er en milepæl i regjeringens arbeid for å sikre menneskerettigheter for alle. Jeg er opptatt av likeverd og at alle skal kunne være seg selv, uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk," uttaler Thorkildsen.

Den nye loven innebærer også at alle transpersoner får et vern mot diskriminering. "Transpersoner er også utsatt for mange fordommer. Jeg håper loven kan bidra til holdningsendringer og en bedre livssituasjon for de den er ment å beskytte," understreker Thorkildsen.

Loven skal håndheves av Likestillings- og diskrimineringsombudet og Likestillings- og diskrimineringsnemnda. "Den som opplever å bli diskriminert kan klage saken inn for ombudet," opplyser likestillingsdepartementet.

Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) har deltatt aktivt i utformingen av det nye diskrimineringsvernet. Selv om LLH-leder Bård Nylund i utgangspunktet hadde sett for seg en enhetlig diskrimineringslov som omfatter diskriminering av alle minoriteter, har organisasjonen sagt seg fornøyd med dagens vedtak.

Nylund er spesielt fornøyd med at LLH lyktes å få med den såkalte "aktivitets- og rapporteringsplikten" i den nye loven, sa han til tidsskriftet 'Blikk'. "Rapporteringsplikten innebærer at arbeidsgivere er nødt til å sette i verk tiltak for at diskriminering ikke skal finne sted," forklarer Nylund, som sier at dette vil bety at arbeidsgivere blir nødt til "å reflektere" over hvordan de skal hindre diskriminering mot homofile.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no