See also:
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 03.04.2014 - Det går mot lavere kortgebyrer i Europa
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 10.01.2014 - Antall norske flypassasjerer doblet seg på 20 år
» 04.12.2013 - Reisetrend: Nordmenn er blitt "gjerrige og snobbete" på ferie
» 29.11.2013 - Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» 26.11.2013 - Miljøpartiets budsjett: 4800 kr ekstra for familietur til Syden
» 13.09.2013 - Slutt på utenlandstakst for mobil i Europa i 2016China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Stranden i La Barceloneta, Barcelona
© Ajuntament de Barcelona/Kureren
Reise - Europa | Innenriks

Disse storbyene vil nordmenn reise til nå

Domkirken i Berlin under lysfestivalen i 2012

© Thomas Wolf/GNU/Kureren
Kureren, 14. mars 2013
- Barcelona og London har sterkest vekst blant de tradisjonelle storbyene nordmenn vil reise til, ifølge statistikk over de mest populære flydestinasjonene. New York har en nedgang i antall flysøk, mens det er en betydelig økning for Berlin og Istanbul.

Mange bestiller vårens storbyferie i disse dager, og Barcelona og London er alltid populære, ifølge flysøkene på FINN reise i februar, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Det at interessen for London øker kan ha sammenheng med at pundet er svært lavt. Nå får man mye for pengene på de britiske øyene. "Det blir rimeligere å shoppe, bo og spise," sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Barcelona har også vært en av de mest populære destinasjoner i Europa de siste årene. Og at Spania er i full finanskrise ser ikke ut til å påvirke tendensen.

"Manchester har også en betydelig vekst, og er for eksempel mer ettertraktet enn Milano og Madrid, men disse byene befinner seg mye lengre ned på lista," sier Berge.

London er den tredje mest populære byen, kun forbigått av Oslo og Bangkok, som alltid befinner seg på første- og andreplass på FINN. Deretter følger New York og Barcelona.

Det ble gjort 46.517 søk på den engelske hovedstaden - en økning på 17 prosent, mens Barcelona økte med 19 prosent. Til sammenligning ble det registrert 22.986 søk på New York – en nedgang på 14 prosent. Amsterdam, Stockholm og Roma er noen av de andre byene med interesseøkning, mens enkelte tradisjonelle storbyer, som Paris og København, er mindre aktuelle enn i fjor.

Videre klatrer Berlin og Istanbul flere plasser, med en økning i antall søk på henholdsvis 28 og 25 prosent, noe som er blant de største økningene på årets liste.

Trafikken i Whitehall i Westminster, London

© Joseph Plotz/GNU/Kureren


"Lista viser et øyeblikksbilde, og gir kun en indikasjon på popularitet. Likevel kan det virke som at flere har fått øynene opp for mer originale storbyvalg, eksempelvis Berlin, Istanbul og Dubai. Berlin har vel til en viss grad også fått et trendstempel," sier Berge.

"Spanske reisemål har vi også lenge sett en økt etterspørsel etter. Det har blant annet sammenheng med at flere av disse stedene er helårsdestinasjoner for nordmenn, hvor vi blant annet har egne ferieboliger," legger han til.

Rolf Forsdahl, direktør for reiseliv i Virke, mener nordmenn er blitt flinkere til å utforske nye byer. "Folk drar gjerne tilbake til den samme byen flere ganger, for så å lete etter alternativer. Flere direkteruter og gode priser bidrar til at det er enklere å ta utradisjonelle valg enn tidligere," sier han.

"Men at det gjøres færre søk på New York forstår jeg ikke helt. Dette er en by som nordmenn aldri blir ferdige med. Jeg tror ikke det er snakk om noe trendskifte, men synlighet på kulturfronten kan påvirke etterspørselen. Det kan for eksempel gjelde musikk og film," sier Forsdahl.

Og ifølge en undersøkelse som Norstat gjennomførte på slutten av fjoråret, er New York den byen vi helst vil på storbyferie til i 2013. 30 prosent av de 1000 respondentene drømmer først og fremst om The Big Apple. Den samme undersøkelsen viser at storbyferie er aller mest populært blant kvinner, og at de er mer begeistret for London enn det menn er.
    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no