See also:
» 26.03.2014 - En av fire unge i Spania har ikke råd til mat
» 17.02.2014 - "30.000 afrikanere venter på å storme spansk grense"
» 13.01.2014 - 80 prosent av spanjolene er mot ny restriktiv abortlov
» 07.01.2014 - Korrupsjonssak: Spansk prinsesse må likevel for retten
» 03.01.2014 - EU presser Norge for å betale spanske pensjonister
» 20.12.2013 - Spansk regjering forbyr selvbestemt abort
» 17.12.2013 - Spania varsler Europas mest restriktive abortlov
» 27.11.2013 - "Feministisk" språkreform på gang i SpaniaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Folk i Santa Cruz de Tenerife står i kø for å ta ut "gratis" penger
© Odiseaazul/Kureren
Samfunn | Økonomi - Spania

Kanarierne tømmer minibankene for "gratis penger"

Lange køer for å ta ut penger hos Caja Canarias på Tenerife

© Odiseaazul/Kureren
Kureren, 11. mars 2013
- På kanariøya Tenerife sto i helgen hundrevis av oppstemte mennesker i kø for å ta ut så mye penger som mulig fra minibankene. Grunnen til folkebevegelsen var rykter om at banken ikke registrerte kontobevegelser denne helgen.

I et Spania rammet av finanskrise og mer enn 25 prosent arbeidsledighet, er mange mennesker nødt til å bruke mye kreativitet for å overleve i hverdagen. Og, hvis det plutselig er gratis penger et sted, er det ikke rart at folk strømmer til. Dette skjedde, bokstavelig talt, denne helgen på Tenerife, Kanariøyene.

Det hele begynte med sammenslåingen av den kanariske banken Caja Canarias og katalanske La Caixa. Begge bankene informerte kundene sine om at alle bevegelser på bankkontoer som foregikk mellom fredag og lørdag ikke ville bli registrert på tidspunktet, og at bankene først ville ha de elektroniske systemene sine oppdatert et par dager senere.

Men de ansatte på teknisk avdeling i Caja Canarias forklarte også i detalj at når systemene var oppgraderte, ville pengene som kundene hadde tatt ut i nedeperioden selvfølgelig bli registrert på kontoutskriften.

Denne presiseringen var det imidlertid mange kanariske bankkunder som ikke hadde fått med seg. På fredag kveld stormet hundrevis av mennesker til alle minibankene til Caja Canarias i Santa Cruz de Tenerife og dannet raskt lange køer. Og over hele byen gikk det et rykte om at banken holdt på å gi bort penger på grunn av en datafeil.

Et sted der ryktet ble spredt raskere enn andre steder var Caja Canarias sitt kontor i distriktet Ofra, i Santa Cruz de Tenerife, og der var det køer på mer enn tretti håpefulle personer som trodde de kunne få tatt ut penger uten at dette ble registrert av banken. Minibanken ble dermed raskt tømt for penger.

"Du kan ikke lenger ta ut penger, de tok alt," "vi må utnytte at banken gir bort penger og ta alt vi kan," "det ser ut som en fest, og alle tar ut noen euro," eller "jeg tok ut 600 euro som jeg ikke har," var noen av kommentarene fra folk rundt minibanken til Caja Canarias i distriktet Ofra.

"Du kommer for sent for å ta ut penger, men gå til minibanken i distriktet Taco eller til minibanken ved sykehuset, de gir bort penger også der, alle minibankene har en teknisk feil," sa fornøyde bankkunder til den lokale avisen 'La Opinion'.

"Jeg tok ut 500 euro som er ikke blitt registrert på kontoen min. De gir bort penger til meg. Nå er jeg tilbake i køen fordi jeg ønsker å få 500 til," innrømmet en annen bankkunde.

Caja Canarias gjorde imens sitt beste for å informere folk om at de hadde misforstått og at kunder som overtrakk kontoen sin ville få dette registrert i løpet av uken. Men det var det mange på Tenerife som ikke ønsket å ta inn over seg, eller til og med antok at var en løgn. Så i løpet av helgen gikk de fleste minibankene på Tenerife tomme for penger og mang en konto havnet i minus.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no