Mer om Serbia i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Serbia
» Beograd: Balkans fyrige mathovedstad
» Det serbiske kjøkkenet: Grill- og grytemesterne

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Serbia, toppsaker
» Valgskred: Vučić blir Serbias nye sterke mann
» Nyvalg utskrevet i Serbia: Veien mot EU blir tema
» Serbia i gang med EU-historiens tøffeste medlemskapsprosess
» Serbia starter forhandlinger om EU-medlemskap i januar
» Serbisk knefall for ofrene i Srebrenica
» Serbia får forhandle om EU-medlemskap
» Historisk avtale mellom Serbia og Kosovo i havn
» Skal EU forvalte Nord-Kosovo?
» Bosnisk-serbiske ledere av konsentrasjonsleire dømt
» Serbia går inn for deling av Kosovo
» Leder: Gi serberne i Kosovo selvbestemmelse


Politikk
Valgskred: Vučić blir Serbias nye sterke mann

Kureren, 17. mars 2014 - Fremskrittspartiet til Aleksandar Vučić har klart vunnet valget i Serbia og vil få mer enn halvparten av representantene til parlamentet i Beograd. Nå må serberne brette opp ermene og tåle en tøff økonomisk omstilling under en reformglad Vučić som statsminister.
Politikk
Nyvalg utskrevet i Serbia: Veien mot EU blir tema

Kureren, 30. januar 2014 - Fra ultranasjonalistiske EU-motstandere i 2008, til reformivrige EU-pådrivere i 2014: Serbias Fremskrittparti SNS er seniorpartner i koalisjonen som ledet landet til forhandlinger om EU-medlemskap. Men SNS ønsker makten alene for å få fortgang i reformene, og har derfor skrevet ut nyvalg.
Politikk
Serbia i gang med EU-historiens tøffeste medlemskapsprosess

Kureren, 21. januar 2014 - I dag startet de offisielle forhandlingene mellom Serbia og Brussel om fullverdig EU-medlemskap innen 2020. Men veien dit blir ikke lett, særlig på grunn av spørsmålet om Kosovo. Også det serbiske folket skal få si sin mening om medlemskapet i en avstemning.
Politikk
Serbia starter forhandlinger om EU-medlemskap i januar

Kureren, 18. desember 2013 - Etter en lang prosses ga EUs utenriksministere i går grønt lys for starten på forhandlingene om serbisk medlemskap, med startdato allerede i januar. Spania er det eneste EU-landet som er sterkt mot Serbias medlemskap fordi det nekter å anerkjenne Kosovos uavhengighet.
Politikk
Serbisk knefall for ofrene i Srebrenica

Kureren, 25. april 2013 - Serbias president Tomislav Nikolic har i et intervju med bosnisk tv "gått på kne" og bedt om tilgivelse for massakren i Srebrenica i Bosnia-Hercegovina i 1995. Men han nekter fortsatt å gå med på betegnelsen folkemord.
Politikk
Serbia får forhandle om EU-medlemskap

Kureren, 22. april 2013 - Etter fredagens forhandlingsløsning mellom Serbia og Kosovo, anbefalte EU i dag at det skulle opptas medlemskapsforhandlinger med Serbia. Samtidig har fredagens avtale blitt tatt relativt godt imot i Beograd.
Politikk
Historisk avtale mellom Serbia og Kosovo i havn

Kureren, 19. april 2013 - Endelig et gjennombrudd. Etter lange forhandlinger, ledet av EU men med norske bidrag, har statsministrene i Serbia og Kosovo i dag kommet frem til en avtale som normaliserer forholdet mellom dem. Serberne i Nord-Kosovo skal sikres minoritetsretter.
Politikk
Skal EU forvalte Nord-Kosovo?

Kureren, 4. april 2013 - Etter at forhandlingene mellom Serbia og Kosovo om en endelig løsning på Kosovo-konflikten brøt sammen denne uken, ligger det nå angivelig et forslag på bordet om at EU tar over styringen i Nord-Kosovo, landsdelen som er dominert av serbere.
Samfunn
Bosnisk-serbiske ledere av konsentrasjonsleire dømt

Kureren, 27. mars 2013 - De bosniske serberne Mico Stanisic og Stojan Zupljanin ble i dag dømt for å ha drevet etnisk rensing og fengsler som liknet konsentrasjonsleire under borgerkrigen i Bosnia-Hercegovina. Begge må sone fengselsstraffer på 22 år.
Politikk
Serbia går inn for deling av Kosovo

Kureren, 1. mars 2013 - Den serbiske statsministeren Ivica Dacic sier han går inn for en deling av Kosovo, der den nordlige delen tilfaller Serbia, som en endelig fredsløsning. Men EU har tidligere sagt nei til flere grenseendringer på Balkan.
Debatt | Politikk
Leder: Gi serberne i Kosovo selvbestemmelse

Leder, Kureren, 1. mars 2013 - EU og NATO har med rette beskyttet Kosovo og hjulpet denne eksjugoslaviske provinsen å oppnå selvstendighet. Men dette må ikke gå på bekostning av den serbiske befolkningen i Nord-Kosovo, som bør få lov til å slutte seg til Serbia.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no