Mer om Nederland i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Nederland, toppsaker
» Narkoturisme: Amsterdam stenger coffeeshoppene
» Islam- og EU-kritisk parti er størst i Nederland
» Nederland: 16 euro døgnet for fengselsopphold
» Nederland: Fattigdommen stiger i rekordfart
» Nederlendere opprørt: FN vil avvikle "rasistisk" førjulsfest
» Nederland varsler avskaffelse av velferdsstaten
» Skatteflukt til Nederland fra eurokriselandene
» "Ny" van Gogh oppdaget i Norge
» Domstol: Nederland delansvarlig for Srebrenica
» Siste arbeidsdag for Beatrix: Endelig populær
» Arbeidsledigheten stiger raskt i Nederland
» Nederlands Rijksmuseum gjenåpnes etter 10 år


Reise | Samfunn
Narkoturisme: Amsterdam stenger coffeeshoppene

Kureren, 17. mars 2014 - Myndighetene i Amsterdam ønsker å kvitte seg med imaget som et hasjparadis og et fristed for rusbrukere. Rundt halvparten av coffeeshoppene i Amsterdam sentrum blir nå tvunget til å stenge. Og det samme skjer også i resten av Nederland på grunn av den nye narkopolitikken.
Politikk
Islam- og EU-kritisk parti er størst i Nederland

Kureren, 6. februar 2014 - En ny studie bestilt av Nederlands parlament konkluderer at økonomien ville vokst med 10 prosent ekstra i løpet av et tiår dersom landet forlater EU. Rapporten er som bensin på bålet for høyreekstreme PVV, ledet av islamkritikeren Geert Wilders, som nå er Nederlands største parti.
Politikk | Samfunn
Nederland: 16 euro døgnet for fengselsopphold

Kureren, 14. januar 2014 - Nå skal straffedømte i Nederland betale en større del av regningen for både fengselsoppholdet sitt og straffeprosessen mot dem, ifølge et regjeringsvedtak. Mens politikken er relativt samlet om tiltaket, mener jurister dette skaper flere problemer enn løsninger.
Samfunn | Økonomi
Nederland: Fattigdommen stiger i rekordfart

Kureren, 3. desember 2013 - Tidligere i år annonserte regjeringen i Nederland avskaffelsen av velferdsstaten og at folk måtte ta mer ansvar for egen økonomi. Nå viser nye tall at fattigdommen stiger rekordraskt i landet, særlig blant barnefamilier. Hvert tiende barn lever nå i fattigdom.
Kultur | Samfunn
Nederlendere opprørt: FN vil avvikle "rasistisk" førjulsfest

Kureren, 23. oktober 2013 - I Nederland feires førjulstiden med ankomsten av Sankt Nikolas og hans tjener Svarte-Petter, som deler ut godteri til barna. Et FN-panel har nå stemplet feiringen rasistisk og ber om at den avsvikles. Det setter sinnene i kok i Nederland.
- Eurokrisen - Økonomi
Nederland varsler avskaffelse av velferdsstaten

Kureren, 18. september 2013 - I trontalen i det nederlandske parlamentet varslet kong Willem-Alexander, på vegne av regjeringen, at den klassiske velferdsstaten snart ikke vil eksistere lenger. Han oppfordret "alle som er i stand til det" til å "overta ansvaret for eget liv og sine pårørende."
- Skatteparadiser - Økonomi
Skatteflukt til Nederland fra eurokriselandene

Kureren, 12. september 2013 - Nederland fremstår nå som et av de viktigste skatteparadisene i Europa, og etter hvert som skattetrykket i kriselandene i eurosonen øker, flytter storbedriftene overskuddene sine til postboksfirmaer i Amsterdam. 19 av Portugals 20 største bedrifter har gjort dette, ifølge en ny rapport.
Kultur
"Ny" van Gogh oppdaget i Norge

Kureren, 9. september 2013 - Van Gogh-museet i Amsterdam har "oppdaget" et nytt maleri av den nederlandske kunstneren som man hittil trodde var falskt. Maleriet fra 1888, med en eikeskog rundt den franske byen Arles som motiv, skal ha ligget på loftet til den norske industrieierfamilien Mustad i 100 år.
Samfunn
Domstol: Nederland delansvarlig for Srebrenica

Kureren, 6. september 2013 - Nederlands høyesterett bekrefter i dag at den nederlandske FN-bataljonen i Bosnia-Hercegovina hadde ansvaret for at tre muslimske menn fra Srebrenica ble drept i massakren i juli 1995. Mennene hadde søkt tilflukt hos nederlenderne men ble forvist og dermed utlevert til morderne.
Samfunn
Siste arbeidsdag for Beatrix: Endelig populær

Kureren, 29. april 2013 - Nå, like før hun overlater tronen til arveprinsen, hylles endelig dronning Beatrix av Nederland (75) av et nesten samlet folk. Men hun har ikke alltid hatt det lett med folket. Nederlenderne protesterte mot hennes tyske ektemann, mot kroningen hennes og mot svigerdatteren.
Samfunn | Økonomi
Arbeidsledigheten stiger raskt i Nederland

Kureren, 19. april 2013 - Krisen sprer seg til Nord-Europa. Arbeidsledigheten i Nederland har nådd sitt høyeste nivå på over 30 år, og er nå på over 8 prosent. Siden krisen startet for fem år siden, har antallet ledige mer enn doblet seg i landet.
Kultur | Reise
Nederlands Rijksmuseum gjenåpnes etter 10 år

Kureren, 5. april 2013 - Rembrandt, Vermeer, Jan Steen, Adriaen Coorte, Frans Hals og flere genier 1600-tallet, det nederlandske maleriets gullalder, kommer hjem igjen i disse dager. Galleriene i Rijksmuseum gjenåpnes denne måneden etter ti års omfattende restaurering.
- Skatteparadiser - Politikk | Økonomi
Eurosjef sprer angst om bankavgift i andre EU-land

Kureren, 26. mars 2013 - "Kypros er en mal for Europa," sa sjefen for finansministrene i eurolandene, nederlenderen Jeroen Dijsselbloem, i et omstridt intervju, og ble tolket slik at bankinnskudd ikke lenger er trygge i noe euroland. Etter at børsene straks begynte å falle, måtte Dijsselbloem dementere.
Kultur
Religiøs kunst fra 1400-tallet gjøres interaktiv

Kureren, 22. februar 2013 - Hvordan inviterer man et moderne publikum til å oppleve religiøs kunst fra 1400-tallet? Nasjonalmuseet i Oslo bruker interaktive virkemidler i utstillingen 'Åpning mot det hellige. Gylne glimt fra Nederlandenes renessanse', som åpner i dag.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no