See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 17.03.2014 - Narkoturisme: Amsterdam stenger coffeeshoppene
» 14.01.2014 - Nederland: 16 euro døgnet for fengselsopphold
» 03.12.2013 - Nederland: Fattigdommen stiger i rekordfart
» 23.10.2013 - Nederlendere opprørt: FN vil avvikle "rasistisk" førjulsfest
» 06.09.2013 - Domstol: Nederland delansvarlig for Srebrenica
» 29.04.2013 - Siste arbeidsdag for Beatrix: Endelig populær
» 26.03.2013 - Eurosjef sprer angst om bankavgift i andre EU-landChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Arbeidssøker i Nederland
© UWV/Kureren
Samfunn | Økonomi - Nederland

Arbeidsledigheten stiger raskt i Nederland

Kureren, 19. april 2013 - Krisen sprer seg til Nord-Europa. Arbeidsledigheten i Nederland har nådd sitt høyeste nivå på over 30 år, og er nå på over 8 prosent. Siden krisen startet for fem år siden, har antallet ledige mer enn doblet seg i landet.

Arbeidsledigheten i Nederland har økt kraftig og nådd et rekordnivå. Statistikken for mars viser at 8,1 prosent av arbeidsstyrken nå ikke er sysselsatt. Dette betyr at 30.000 mennesker mistet jobben i Nederland i mars, og totalt er nå 643.000 arbeidsledige i landet.

I februar lå ledigheten 7,7 prosent, og for tre måneder siden, var den på "kun" 7,2 prosent. Dermed har ledigheten vokst med nesten ett prosentpoeng på tre måneder. I første kvartal av 2013 ble i gjennomsnitt 24.000 personer nyregistrerte som arbeidsledige hver måned.

Ifølge nederlandsk Sentralbyrå for statistisk (CBS), representerer de nye tallene det største antallet arbeidsledige noensinne siden CBS begynte å lage målinger i 1980-årene.

Ledighetstallene i Nederland har økt konstant siden oktober 2008, da arbeidsledigheten lå på beskjedne 3,7 prosent. Men utviklingen går nå raskere enn før. Økningen i mars var den høyeste siden april 2009. Den aller raskeste ledighetsveksten var i aldersgruppen mellom 25 og 45 år.

12 prosent arbeidsledighet i Europa
Nederland følger den negative utviklingen i arbeidsmarkedet som det meste EU sliter med, særlig landene i Sør-Europa. Ifølge de siste data fra EuroStat, var ledigheten i euroområdet 12,0 prosent i februar. Det er en markant stigning fra i fjor, da ledigheten lå på 10,9 prosent.

Den europeiske statistikkbyrået anslo at 26,3 millioner mennesker var arbeidsledige i EU i februar, hvorav 19 millioner var i eurosonen.

Blant de medlemslandene i eurosamarbeidet, var den laveste arbeidsledigheten registrert i Østerrike (4,8%), Tyskland (5,4%) og Luxemburg (5,5%), mens den høyeste var i Hellas (26,4%), Spania (26,3%) og Portugal (17,5%).    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no