Mer om Israel i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Israel, toppsaker
» 2300 år gammel landsby oppdaget i Israel
» 3700 år gammel vinkjeller funnet
» Israel: Lieberman frikjent, blir utenriksminister igjen
» Iranere spotter over Netanjahus jeansutspill
» Før fredsforhandlingene: Israel godkjenner nye bosetninger
» Prehistorisk "utdødd" froskeart gjenoppdaget i Israel
» Kina vil mekle mellom Israel og Palestina
» Nå får politiet i Israel sjekke turistenes e-post
» EU-land vil merke produkter fra israelske bosettinger
» Rakettangrep på Israels ferieby Eilat
» Netanyahu danner ny regjering i Israel
» Israel "mishandler" fengslede palestinske barn


Viten
2300 år gammel landsby oppdaget i Israel

Kureren, 25. februar 2014 - Da det statlige israelske gasselskapet designet en 35 kilometer lang gassrørledning utenfor Jerusalem, forventet man ikke å finne en arkeologisk hindring. Mens arbeidene pågikk ble det oppdaget en 2300 år gammel landsby som myndighetene nå vil gjøre om til en ny turistattraksjon.
Kultur | Viten
3700 år gammel vinkjeller funnet

Kureren, 23. november 2013 - For 3700 år siden var det hungersnød i Kanaan og jødene så seg nødt til å utvandre til Egypt, ifølge Bibelen. Men arkeologer kan nå påvise at det også var noen som badet i luksus i gamle Kanaan. I Tel Kabri, nord i Israel, avdekker de en 3700 år gammel vinkjeller.
Politikk
Israel: Lieberman frikjent, blir utenriksminister igjen

Kureren, 6. november 2013 - Omstridte Avigdor Lieberman vil gjenutnevnes som Israels utenriksminister "neste uke" etter at han måtte forlate posten i desember 2012 på grunn av korrupsjonsanklager. Lieberman, som ofte omtales som "høyreekstrem", ble i dag frikjent for alle anklagene mot ham.
Samfunn
Iranere spotter over Netanjahus jeansutspill

Kureren, 7. oktober 2013 - Israels statsminister Benjamin Netanjahu viste dårlig innsikt i iranske forhold da han for første gang fikk anledning til å tale direkte til folket i Iran. Etter at han hevdet at iransk ungdom ikke hadde tilgang til olabukser og vestlig musikk, får han nå svar på tiltale.
Politikk
Før fredsforhandlingene: Israel godkjenner nye bosetninger

Kureren, 11. august 2013 - Bare tre dager før de nye fredsforhandlingene mellom Israel og Palestina har Israels boligminister Uri Ariel annonsert at han har godkjent byggingen av mer enn tusen nye boliger i bosetninger på den okkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem.
Viten
Prehistorisk "utdødd" froskeart gjenoppdaget i Israel

Kureren, 21. juni 2013 - Huladalsfrosken ble kun observert et par ganger på 1940- og 50-tallet, og deretter ble den ansett som utdødd. Nå har israelske forskere gjenoppdaget den, og det viser seg at dette er den siste arten av en familie som var vanlig i Europa i prehistorisk tid.
Politikk
Kina vil mekle mellom Israel og Palestina

Kureren, 10. mai 2013 - Det nye lederskapet i Kina vil styrke landets diplomatiske rolle: Kina ønsker å mekle i den israelsk-palestinske konflikten. Denne uken reiste både Palestinas president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu til Kina.
Politikk | Reise
Nå får politiet i Israel sjekke turistenes e-post

Kureren, 26. april 2013 - I det siste har turister klaget over at israelsk politi har krevd å åpne e-postkontoene deres og sjekke innholdet som en betingelse for å slippe inn i Israel. Nå har statsadvokaten formelt godkjent praksisen. Turister som nekter, må returnere.
Politikk | Økonomi
EU-land vil merke produkter fra israelske bosettinger

Kureren, 19. april 2013 - Utenriksministere fra 13 land, blant dem Storbritannia og Frankrike, har bedt EU om å endre merkingen av israelske produkter. Målet er at forbrukerne skal kunne se om produktene kommer fra israelske bosetninger i de okkuperte områdene.
Reise | Samfunn
Rakettangrep på Israels ferieby Eilat

Kureren, 17. april 2013 - Rakettalarmen gikk i dag tidlig i den israelske feriebyen Eilat ved Rødehavet. To raketter traff det populære reisemålet, men gjorde ingen større skader. Borgermesteren i Eilat sier det viser at byens sikkerhetssystem virker.
Politikk
Netanyahu danner ny regjering i Israel

Kureren, 14. mars 2013 - Israels fungerende statsminister, Benjamin Netanyahu, har inngått en avtale om å danne en ny regjering etter syv uker med forhandlinger. For å få dette til, måtte Netanyahu avgi departementer til de nye sekulære partiene som ble større etter valget.
Politikk | Samfunn
Israel "mishandler" fengslede palestinske barn

Kureren, 6. mars 2013 - Etter at Unicef i en rapport i dag kritiserte Israel for "systematisk mishandling av barn under arresten, transporten og forhørene i varetekt," har myndighetene gått med på å endre rutinene. Rapporten avdekker torturliknende metoder.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no