See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 17.10.2013 - Peru forbereder eksport av marsvinkjøtt til Norge
» 03.10.2013 - Fullt juridisk kaos rundt homoekteskap i Colombia
» 03.05.2013 - Stillstand i fredsforhandlingene i Colombia
» 07.03.2013 - Colombia opplever sin verste kaffekrise
» 15.02.2013 - Folkebevegelse mot barnesoldater i ColombiaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Dyrking av koka i Peru
© UNODC/Kureren
Samfunn - Peru | Colombia

Peru overgår Colombia i dyrking av koka

Flavio Mirella, representant for FNs kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC) i Peru og Ecuador

© UNODC/Kureren
Kureren, 25. september 2013
- Peru er blitt landet med mest kokadyrking i verden, og har dermed gått fordi nabolandet Colombia, viser nye tall fra FN. For mens stadig nye arealer har blitt tatt i bruk for å dyrke koka i Peru, er dette blitt kraftig redusert i Colombia

Mens det i Peru ble dyrket koka på totalt 60.400 hektar i 2012, var det samme tallet for Colombia på bare 48.000 hektar, ifølge ferske tall fra FNs kontor for bekjempelse av narkotika og kriminalitet (UNODC).

Men for første gang på lenge har anti-kokaprogrammene også hatt en målbar virkning i Peru. Etter flere år med stadig større områder avsatt til kokadyrkning, ble dette arealet redusert med beskjedne 3,4 prosent i 2012, sammenliknet med 2011. Likevel er Peru blitt verdens største kokaprodusent i løpet av fjoråret. Dette er fordi Colombia i fjor lyktes med en rekordreduksjon i arealer med kokadyrkning på hele 25 prosent.

Videre oppsummerer FN-kontoret også at den peruanske produksjonen av kokablader i 2012 falt med 1,9 prosent til 128.739 tonn.

Ifølge Flavio Mirella, representant for FN-kontoret UNODC i Peru og Ecuador, er det dalene som følger elvene Apurimac og Ene som nå står for 56 prosent av kokabladproduksjon. Disse dalførene kontrolleres til en stor grad av den såkalt maoistiske terrorgruppen Sendero Luminoso (Den lysende sti), som fortsatt handler med kokablader og kokain i stor stil.

Mirella sier at dette området har den høyeste tettheten av kokabusker i hele Peru, nesten dobbelt så mye som i resten av landet.

Apurimac- og Enedalen er områder der regjeringen en

Carmen Masías, daglig leder for det statlige organet for krigen mot narkotika i Peru (Devida)

© Devida/Kureren
nå ikke tatt grep for å utrydde kokadyrkningen, selv om myndighetene i Lima tar sikte på å gjøre det i fremtiden, sier Carmen Masías, daglig leder for det offisielle organet for krigen mot narkotika i Peru, Devida. Masías sier i dag til den peruanske avisen La República at "det er første gang på sju år at vi begynner å se en reduksjon i kokadyrking," og vi begynner å se at "målene blir oppfylt."

"Men, som vi alle vet, den viktigste hindringen for å få til en bedre og mer effektiv kokautrydning i dalene rundt elvene Ene, Apurimac og Mantaro er Sendero Luminoso, som opererer der," påpeker hun.

Likevel understreket Masías at myndighetene i 2012 var i stand til å eliminere 14.200 hektar med kokadyrking. I år tar myndighetene sikte på å oppnå å legge mer enn 22.000 hektar av kokaåkrene brakk, det vil si en reduksjon tilsvarende en tredel.

Masias avslørte også at det er blitt oppdaget helt nye dyrkingsområder i de peruanske grenseområdene mot Colombia og Brasil, midt i Amazonas, et område som tradisjonelt sett er blitt brukt til transitt av kokain retning markedet i Europa. For å bekjempe dette nye narkoreiret i regnskogen gjennomførte det peruanske og brasilianske flyvåpen en felles operasjon som ødela 43 laboratorier i Tapecio-området i grenseområdet for noen uker siden, sa Masías.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no