See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 03.10.2013 - Fullt juridisk kaos rundt homoekteskap i Colombia
» 25.09.2013 - Peru overgår Colombia i dyrking av koka
» 03.05.2013 - Stillstand i fredsforhandlingene i Colombia
» 07.03.2013 - Colombia opplever sin verste kaffekriseChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Samfunn - Colombia

Folkebevegelse mot barnesoldater i Colombia

Mange barn var med å feire FN-dagen mot barnesoldater i Colombia i år

© Fund. dar de Corazón/Kureren
Kureren, 15. februar 2013
- En aksjon mot barnesoldater i Colombia har utviklet seg til en reell folkebevegelse med 9 millioner tilhengere på Twitter. Den kjente sangeren Juanes og Colombias store sykkelstjerne Mariana Pajón frontet aksjonen.

Colombia er nå i en omfattende fredsprosess, blant annet med norske meklere, og aksjonen mot barnesoldater beviser det folkelige engasjementet for fredelige tilstander i det søramerikanske landet. Borgerkrigen i Colombia har vart i nesten 50 år, og ved mange anledninger har barnesoldater blitt brukt i konflikten.

Det hele startet med at flere kjendiser stilte seg bak den ellers lite observerte årlige FN-dagen mot barnesoldater. En kampanje, "Det er en rett å drømme", ble lansert i september i fjor. Kampanjen rettet seg mot bruken av barnesoldater i Colombia og skulle skape blest om FN-dagen nå i februar.

Mot alle odds klarte kampanjen å vekke et bredt folkelig engasjement. "Det er en rett å drømme" har i løpet av et halvt år fått over 8,8 millioner tilhengere på Twitter. Og de to eventene som ble arrangert i forbindelse med FN-dagen mot barnesoldater denne uken hadde over to millioner deltakere, ifølge FN-kontoret i Bogotá.

Bruken av barnesoldater er velkjent i Colombia, men omfanget er ikke kartlagt. Ifølge colombianske myndigheter finnes det ingen tall på hvor mange barn som misbrukes til væpnet kamp i dag, eller hvor mange som har fått barndommen sin ødelagt i løpet av den lange borgerkrigen.

Kun anslag eksisterer. Instituttet for familievelferd i Bogotá og den Internasjonale organisasjonen for migrasjoner (IOM) har i særlig grad jobbet mot bruken av barnesoldater i Colombia. Ifølge IOM har de reddet og behandlet mer enn 5.000 barnesoldater fra flere militser siden programmet startet i 1999.

IOM-programmet tar sikte på å resosialisere befridde elle rømte barnesoldater, men har også kjørt flere store holdningskampanjer i Colombia. IOM jobber også opp mot colombianske myndigheter for å styrke barnerettighetene i landet og gi større beskyttelse mot kidnapping.

Med tiden har disse programmene skapt større oppmerksomhet rundt bruken av barnesoldater og misbruk av barn i Colombia. Kampanjen "Retten til å drømme" rekrutterte dermed flere av landets største stjerner innen kultur og idrett, som igjen ga en rekordoppslutning i befolkningen.

Arrangementene på FN-dagen mot barnesoldater ble ledet av den internasjonalt kjente colombianske sangeren Juanes, sangeren Miguel Bosé, syklisten og OL-vinneren Mariana Pajón og en stor gruppe nasjonale kjendiser.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no