See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 13.12.2013 - Saudi-Arabia har kastet ut 120.000 etiopiere
» 12.11.2013 - 5 millioner risikerer utvisning fra Saudi-Arabia
» 14.10.2013 - To millioner pilegrimer samles i Mekka
» 30.04.2013 - Saudi-Arabias første kampanje mot vold mot kvinnerChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


En tidligere kampanje, fra 2011, for kvinners rett til å kjøre bil i Saudi-Arabia
© Michael Thompson/Kureren
Samfunn - Saudi-Arabia

Saudi-Arabias kvinner lanserer ny kampanje for å få lov til å kjøre

Kureren, 24. september 2013 - En gruppe aktivister har lansert en ny kampanje for at kvinner igjen skal få rett til å kjøre bil i Saudi-Arabia. De oppfordrer alle kvinner i landet til å sette seg i bilen sin og kjøre dem på egenhånd den 26. oktober, for slik å utfordre forbudet.

Under slagordet "å kjøre er et valg og ikke en plikt", roper kampanjen på sin hjemmeside opp alle saudiske kvinner til å delta i aksjonen den 26. oktober for å "kreve sine sivile rettigheter" i landet, som er kjent for å følge en svært streng fortolkning av Islam.

Organisatorene bak initiativet minner i en pressemelding om at "kvinnene til de som fulgte profeten Mohammed red hester og kameler i sin tid. Vi kvinner har også rett til å kjøre bil i vår moderne tid, med mindre dere ønsker at vi går tilbake til riding av muldyr og hester," sier de.

Og ifølge aktivistene finnes det ingen konkrete referanser i det islamske lovverket "Sharia" som forbyr kvinner å kjøre.

Kampanjen kritiserer videre at, så langt har ikke staten kommet med noen som helst "logisk" begrunnelse for forbudet. Aksjonistene påpeker at det heller ikke finnes noen mekanismer i det saudiske samfunnet der borgerne kan si sin mening om kjøreforbud for kvinner og liknende stridsspørsmål. Derfor var også en slik aksjon nødvendig.

Så langt har mer enn 8.000 mennesker gitt sin støtte til kampanjen, via Internett. Kampanjen ble lansert i forrige uke.

Saudiske kvinners kamp for å få lov til å kjøre bil begynte allerede da forbudet mot kvinnelige sjåfører ble til i 1990. Den gang ble det utstedt en religiøs forordning om saken, som videre førte til at innenriksdepartementet i Riyadh innførte denne restriksjonen.

I september 2007 opprettet en gruppe saudiske intellektuelle kvinner den første foreningen i landet for å kreve retten til å kjøre bil.

Allerede i 2011 holdt noen aktivister en liknende kampanje som endte med arrestasjoner av flere kvinner som åpenlyst kjørte bil i landets gater. Blant de arresterte var Manal al-Sharif, en av arrangørene av kampanjen, som til slutt ble løslatt mot kausjon.

Saudi-Arabia, verdens største produsent og eksportør av olje, er rangert som nummer 131 av totalt 135 land i den siste globale rapporten om kjønnsdiskriminering, laget av World Economic Forum og utgitt i fjor.

Les mer om kvinners rettigheter i Saudi-Arabia i denne artikkelen: "Saudi-Arabias første kampanje mot vold mot kvinner".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no