See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 02.04.2014 - 3 av 4 russere støtter Putin dersom han går til krig
» 25.03.2014 - Tortur og undertrykking på "russiske" Krim
» 19.03.2014 - Globale protester mot rivingen av "Russlands eiffeltårn"
» 31.01.2014 - Stor studie: Vodkaen bak høy dødelighet i Russland
» 13.12.2013 - Putin gir "tradisjonelle verdier" en dårlig klang
» 13.11.2013 - Russerne fant e.coli i norsk fisk
» 28.08.2013 - Russland "bygger Berlin-mur" inne i GeorgiaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Konstantin Altunins maleri av Vladimir Putin og Dmitrij Medvedev (utsnitt)
© Konstantin Altunin/Kureren
Kultur | Samfunn - Russland

Maleren som gjorde narr av Putin måtte flykte

Et annet av Altunins malerier av Putin

© Konstantin Altunin/Kureren
Kureren, 29. august 2013
- Russiske myndigheter forstår ikke spøk når det gjelder homoseksualitet, og dette fikk maleren Konstantin Altunin oppleve. Utstillingen hans som avbildet russiske ledere i et tvekjønnet lys ble stengt av myndighetene i løpet av få dager, og nå har Altunin søkt om asyl i Frankrike.

Utstillingen "Ledere" av den russiske maleren Konstantin Altunin ble åpnet i St Petersburg med festivitas den 14. august. Men etter halvannen uke var det hele over. Utstillingen vekte harme for å ha vist svært ukonvensjonelle avbildninger av russiske toppolitikere.

Maleriet som vakte mest oppsikt var et portrett av president Vladimir Putin, iført en neglisjé, som varsom kjæler med håret til sin statsminister Dmitrij Medvedev, også han med et svært feminint uttrykk.

Men ikke bare det nå så kjente Putin-bildet vakte hamre hos russiske myndigheter. Altunin malte også svært omstridte portretter av Lenin, Stalin og det nåværende overhodet for den russiskortodokse kirken, patriark Kirill.

Etter at utstillingens profil ble kjent, skapte den reaksjoner. Ifølge den russiske avisen Fontanka, blokkerte politiet i St Petersburg i går inngangen til galleriet og hevdet at det var "ekstremistiske aktiviteter" som foregikk inne i utstillingslokalene. Kunstneren, som også stiller ut verkene sine på sin Facebook-side, sa til avisen at han hadde vært oppmerksom på at "dette kunne skje etter at loven som forbyr ethvert utsagn med homoseksuell undertone trådde i kraft."

Lederen for galleriet i St Petersburg, Tatjana Titova, sa i dag til det russiske nyhetsbyrået Interfax at kunstneren allerede hadde flyktet til Frankrike, der han i dag skal ha bedt om politisk asyl.

Selv om det foreløpig ikke skal foreligge noen offisielle anklager mot Altunin, har han trolig forbrutt seg mot to russiske lovbes

Konstantin Altunins maleri av Putin og Medvedev

© Konstantin Altunin/Kureren
temmelser. Den første bestemmelsen gjør det ulovlig å fornærme myndighetene i landet. Den andre er den nye og omstridte loven som forbyr spredningen av all form for homovennlig "propaganda".

Altunin skal, i et brev til Putin, ha bedt om at maleriene hans tilbakeleveres og sendes til ham i Frankrike. Men siden han frykter at de allerede er blitt ødelagt, skal han også ha levert en anklage mot russiske myndigheter. Dessuten oppfordrer den russiske maleren deltakerne på det forestående G20-møtet om å ta opp kunstsensuren i Russland med Putin.

Oppfordringen kommer på bakgrunn av at utstillingen "Ledere" opprinnelig var planlagt som en av mange kulturelle aktiviteter under det neste G20-møtet, som skal holdes i St Petersburg fra 5. til 6. september. Altunin hadde regnet med å trekke mange utenlandske gjester til utstillingen under toppmøtet.

Samtidig fordømmer en stor del av verdenssamfunnet den intensiverte undertrykkelsen av homoseksuelle av russiske myndigheter, som imidlertid synes å bli støttet av en betydelig del av den russiske befolkningen. Det rapporteres blant annet fra Russland at det er blitt vanligere at radikale grupper angriper og ydmyker unge homofile på åpen gate, og det uten at forbipasserende eller politiet reagerer.

Et stort antall organisasjoner og stater har protestert høylydt mot Russlands nye homofobe lovverk, og det reises krav om strengere reaksjoner mot Putins styre. Men styresmaktene i Moskva har gjort det klart at de akter å stå ved det nye lovverket.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no