See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 02.04.2014 - Chile: Bachelet øker skattene
» 11.04.2013 - Nigerianske terrorister takker nei til amnestiChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


En av mange militære kontrollposter langs veiene i Nord-Nigeria
© Obinna Anyadike/UN Photo/Kureren
Politikk - Nigeria

Lederen for Nigerias terrorgruppe Boko Haram er drept

Fornøyd: Chris Olukolade er talsmann Nigerias forsvarsdepartement

© Chris Olukolade/Kureren
Kureren, 19. august 2013
- Abubakar Shekau, lederen av den islamistiske terrorgruppen Boko Haram, er blitt skutt og drept i sammenstøt med de væpnede styrkene i Nigeria, kunngjorde den nigerianske hæren i dag. Abubakar Shekau var en av de mest ettersøkte jihadistene i Afrika.

"Lederen for terrorgruppen Boko Haram og gruppens aller mest fryktede og mest ettersøkte medlem, Abubakar Shekau, er død. Det er mest sannsynlig at Shekau døde mellom 25. juli og 3. august," heter det i en pressemelding fra Chris Olukolade, talsmannen for det nigerianske forsvarsdepartementet.

Nyheten kommer kort tid etter at nigerianske soldater i forrige uke hevdet å ha drept "nummer to" i den islamistiske gruppen, Momodu Bama, alias Abu Saad. Også nestlederen i Boko Haram ble drept i de harde kampene som brøt ut i Nordøst-Nigeria i begynnelsen av august, der hæren er i gang med en storoffensiv mot den fryktede terrorgruppen.

Den væpnede aksjonen startet allerede i mai, da den nigerianske hæren utplasserte store troppestyrker i tre delstater i Nord-Nigeria: Adamawa, Borno og Yobe. Samtidig kunngjorde president Goodluck Jonathan unntakstilstand i de tre delstatene. President Jonathan måtte i mai innrømme at den radikale islamistgruppen hadde tatt kontroll over deler av delstaten Borno.

Terrorangrep mot sivile
Den islamistiske gruppen ble opprettet i år 2000. Boko Haram betyr "vestlig utdanning er synd", og helt siden oppstarten har gruppen forsvart en e

Abubakar Shekau, lederen av den nigerianske terrorgruppen Boko Haram

© Kureren
kstremt fundamentalistisk tolkning av islam, ikke ulikt det salafistene gjør i andre land. Men i tillegg begår de jevnlig svært brutale terrorangrep.

Ifølge flere analytikere forholder gruppen seg til en ideologi som ligner på den til al Qaida, men det betyr ikke nødvendigvis at de har tilknytning til den kjente terrororganisasjonen.

Siden 2010 har Boko Haram gjennomført en rekke blodige angrep. Blant disse er angrepet på et fengsel i Bauchi, og som resulterte i rømningen av 700 fanger. I august 2011, angrep Boko Haram FNs hovedkvarter i Nigerias hovedstad Abuja, der 24 personer ble drept.

Den 20. januar i år utførte terrorgruppen en rekke koordinerte angrep i Nigeria nest største by, Kano, som førte til et blodbad der 185 personer mistet livet.

Gruppen hevder at dens medlemmer kjemper for å skape en islamsk stat i det nordlige Nigeria, som har en muslimsk befolkningsmajoritet. Og dette flertallet blir stadig større, ettersom den kristne minoriteten rømmer landsdelen etter terrorangrep og trusler mot dem, blant annet fra Boko Haram.

Les mer om Boko Haram i denne artikkelen: "Nigerianske terrorister takker nei til amnesti".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no