See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 19.08.2013 - Lederen for Nigerias terrorgruppe Boko Haram er drept
» 26.06.2013 - Eksekusjonsbølge i Nigeria etter 7 års pauseChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Nigerias president Goodluck Jonathan
© US Embassy Nigeria/Kureren
Politikk | Samfunn - Nigeria

Nigerianske terrorister takker nei til amnesti

Abubakar Shekau, lederen av den nigerianske terrorgruppen Boko Haram

© Kureren
Kureren, 11. april 2013
- Den nigerianske terrorgruppen Boko Haram har avvist ideen om et amnesti. Nyheten kommer etter at Nigerias president Goodluck Jonathan forrige uke ba en ekspertgruppe om å utrede muligheten for å benåde de radikale islamistene.

Panelet som skulle studere et amnesti ble opprettet av presidenten i forrige uke og inkluderer militæroffiserer av høy rang, sa kilder ved presidentens kontor til den nigerianske avisen 'The Punch'. Beslutningen overrasket mange, siden president Jonathan til nå hadde motsatt seg en dialog med den brutale gruppen.

Men et amnesti er ikke et alternativ for islamistene, kunngjorde Boko Haram i dag i et videoopptak. Opptaket viser det som antas å være gruppens leder, Abubakar Shekau.

"Overraskende nok, snakker den nigerianske regjeringen om å gi oss amnesti. Hva har vi gjort galt? Snarere er det vi som må gi tilgivelse. Det er den nigerianske regjeringen som begår overgrep mot muslimer," påsto Shekau.

Den islamistiske gruppen ble opprettet i 2000. Boko Haram betyr "vestlig utdanning er synd", og siden oppstarten forvarer gruppen en streng fundamentalistisk tolkning av islam, ikke ulikt det salafistene gjør i andre land. Men i tillegg begår de brutale terrorangrep.

Ifølge flere analytikere, forholder gruppen seg til en ideologi som ligner på den til al Qaida, men det betyr ikke nødvendigvis at de har tilknytning til den kjente terrororganisasjonen.

Siden 2010 har Boko Haram gjennomført en rekke blodige angrep. Blant disse er angrepet på et fengsel i Bauchi, og som resulterte i rømningen av 700 fanger. I august 2011, angrep Boko Haram FNs hovedkvarter i hovedstaden Abuja, der 24 personer ble drept.

Den 20. januar i år utførte terrorgruppen en rekke koordinerte angrep i Nigeria nest største by, Kano, som førte til et blodbad der 185 personer mistet livet.

Gruppen hevder at dens medlemmer kjemper for å skape en islamsk stat i det nordlige Nigeria, som har en muslimsk befolkningsmajoritet. Og den blir stadig større, ettersom den kristne minoriteten rømmer landsdelen etter terrorangrep og trusler mot dem, blant annet fra Boko Haram.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no