See also:
» 28.01.2014 - 20 barn blir skutt på i USA, hver eneste dag
» 14.11.2013 - USA: 3.200 småkriminelle fengslet med livstidsdommer
» 17.09.2013 - Katastrofealarm fra USA om resistente bakterier
» 30.08.2013 - Burgerstopp i USA: Fastfoodbransjen i storstreik
» 23.08.2013 - Nå blir det billigere å studere på universitet i USA
» 04.07.2013 - Også all vanlig postgang overvåkes i USA
» 26.06.2013 - USAs høyesterett anerkjenner rettighetene til homofile par
» 20.06.2013 - Homoutdriverne legger ned og unnskylder segChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Kurs for arbeidssøkende i delstaten Washington
© U.S. Navy/Kureren
Samfunn | Økonomi - USA

Laveste arbeidsledighet i USA på 4 år

Kureren, 3. mai 2013 - Mens ledigheten i Europa eksploderer, har trenden snudd i USA. Med 165.000 nye arbeidsplasser skapt i april, har ledighetstallene i USA sunket til det laveste nivået siden 2008. Men det er likevel ingen vekst i produksjonen.

Det føderale kontoret for arbeidsmarkedsstatistikk la i dag frem sine månedlige tall, og kunne overraske med at arbeidsledigheten i USA var gått ned til 7,5 prosent i april. Det representerer en nedgang på 0,1 prosentpoeng i forhold til mars.

De 165.000 nye arbeidsplassene som var blitt skapt i løpet av siste måned konsentrerer seg først og fremst i forretningstjenester og andre profesjonelle tjenesteytelser. Det ble også ansatt flere innen butikksalg, reiselivssektoren og helsetjenester, ifølge rapporten. Men innen de produktive sektorene ble det ikke skapt noen nye arbeidsplasser.

Eksperter fra de føderale myndighetene påpekte videre at det hadde blitt skapt flere arbeidsplasser i februar og mars enn det som tidligere var blitt rapportert. Men på tross av denne positive trenden, er det fortsatt 11,7 millioner amerikanere som går uten jobb. Mer enn 4 millioner av disse har vært uten arbeid i et halvt år eller lengre.

Alan Krueger, som leder det økonomiske rådet i Det hvite hus, kommenterte tallene med å påpeke at økonomien fortsetter å komme seg fra "det dype hullet" under krisen. Krueger påpekte at prosessen hadde gått raskere dersom Kongressen kunne blitt enig om å avlyse de tilfeldige automatiske kuttene i budsjettet og heller erstatte disse med president Barack Obamas budsjettforslag. Forslaget innebærer noen budsjettkutt og store investeringer i produktive arbeidsplasser og utbygging av nasjonal infrastruktur.

De overraskende gode sysselsettingstallene har likevel blitt godt mottatt i USA i dag. Børsen i New York gjorde straks et byks. Selv den konservative grupperingen RATE Coalition, som presser på for en lavere selskapsskatt i USA, sa i dag at tallene var et velkomment unntak til den ellers "svake økonomiske veksten."

Men analytikeren Heidi Shierholz fra Economic Policy Institute uttalte seg negativt til den generelt langsomme etableringen av nye arbeidsplasser. Med denne skuffende vekstraten i arbeidsmarkedet ville det ta fem nye år før USA kommer tilbake til arbeidsløshetstallene fra før krisen, understreket Shierholz.

Deler av denne artikkelen er levert av 'VoA'.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no