See also:
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 05.02.2014 - Vatikanet i ordkrig med FN om pedofile prester
» 20.01.2014 - Ulikheten i verden eksploderer
» 06.12.2013 - Mandela, en milepæl for Afrikas omdømme i verden
» 03.12.2013 - Verdens korrupsjonskart bryter med fordommer
» 21.11.2013 - Sammenbrudd i klimaforhandlingene i Warszawa
» 05.11.2013 - Paven med meningsmåling om homofile, skilsmisser og kondomerChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Fra den årlige konferansen til organisasjonen Exodus International i fjor
© Exodus International/Kureren
Samfunn - Verden | USA

Homoutdriverne legger ned og unnskylder seg

Alan Chambers, den avtroppende lederen av Exodus International

© Exodus International/Kureren
Kureren, 20. juni 2013
- Exodus International, den kirkelige bevegelsen som hevdet at de kunne "kurere" mennesker fra deres homoseksualitet, har nå lagt ned organisasjonen og lederen har utstedt en formell unnskyldning til homofile og lesbiske som han har "såret" og "skuffet" gjennom tidene.

"Dere har aldri vært fienden min, og jeg beklager at jeg har vært deres fiende," skriver Alan Chambers, lederen av Exodus International, i en emosjonell unnskyldning til homofile og lesbiske verden over.

Unnskyldningen kommer etter at styret i den 37 år gamle kristne organisasjonen i løpet av det siste året har diskutert sin egen nedleggelse. Organisasjonen kom frem til at den i alle år hadde prøvd å påtvinge sin egen vilje på Guds skaperverk og egenrådig rettet over hvem som var verdig Guds nåde. De kom derfor i går kveld enstemmig frem til at Exodus International skulle nedlegges.

Den konservative kristne organisasjonen ble grunnlagt i USA i 1976, og har siden dannet over 150 undergrupper i totalt 18 land verden over. Exodus har holdt terapigrupper for å "kurere" homoseksuelle fra sin legning og eliminere deres tiltrekning til personer av samme kjønn. Det er fortsatt uklart om alle de lokale gruppene til Exodus også vil stenge sin virksomhet.

Det overraskende vedtaket settes i stor grad i forbindelse med personen Chambers, som har ledet organisasjonen siden 2001 og selv bekjenner seg til å ha hatt "følelser" for personer av samme kjønn. Chambers har i løpet av det siste året vært vesentlig mildere i sine opptredener i offentligheten. Allerede i fjor beklaget han i et intervju i 'New York Times' at "vi har krevd av folk som tiltrekkes av personer med samme kjønn at de skal kjempe mot noe på måter som vi ikke ber andre grupper om" [når det gjelder andre typer synder].

I forbindelse med nedleggelsen av Exodus International, skriver da også Chambers en lang og dyptpløyende unnskyldning til homofile og lesbiske med et tonefall som ikke lar det dukke opp noen tvil om at den er ærlig ment.

"Jeg beklager for smerten mange av dere har opplevd. Jeg beklager at noen av dere har brukt år på å jobbe dere gjennom skammen og skyldfølelsen dere fikk etter at legningen ikke endret seg. Jeg beklager at vi promoverte legningsendringskurs og -teorier som stigmatiserte foreldrene. Jeg beklager at det var tider da jeg ikke sto opp mot folk 'på min side' som kalte dere sodomitter eller enda verre ting. Jeg beklager at jeg, som kjente dere så godt, ikke var villig til å si offentlig at jeg viste at homofile og lesbiske jeg kjenner er akkurat like gode og flotte foreldre som heteroseksuelle par som jeg kjenner."

Chambers beklager også i teologiske vendinger hvordan organisasjonen har tatt feil i flere tiår. Han sier at han fortsatt har en bibelsk tro på at seksuelle forbindelser bør forbeholdes gifte menn og kvinner, men at han nå forstår at dette kun dreier seg om en av flere mulige tolkninger av Bibelen. "Jeg skal forvalte min tro med stor forsiktighet og med respekt for dem som ikke deler den," annonserte Chambers.

Og sterkere enn noe annet, beklager Chambers at "så mange har tolket denne religiøse utestengelsen fra kristne som en utestengning fra Gud. Jeg beklager på det dypeste at det er mange som derfor har forlatt sin tro, og at det til og med er dem som har valgt å ta livet sitt," skriver Chambers.

Den avtroppende lederen for Exodus uttalte seg også for første gang om sin egen legning. Chambers, som er gift med en kvinne og har to adopterte barn, innrømmet at han har valgt å skjule sine følelser overfor menn i stedet for å snakke åpent ut om dem.

Følelsene "ga meg en enorm skam, og jeg skjulte dem i håp om at de ville forsvinne. Når jeg ser tilbake, synes det rart at jeg trodde jeg kunne gjort noe for å få dem til å stanse. Men i dag aksepterer jeg disse følelsene som en del av livet mitt som alltid vil være der. Tidene med skamfølelser over det å være menneskelig er forlengst over, og jeg føler meg fri ved enkelt og greit å akseptere meg selv, slik som kona og familien gjør. Som vennene mine gjør. Og som Gud gjør," skriver Chambers.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no