See also:
» 28.01.2014 - 20 barn blir skutt på i USA, hver eneste dag
» 14.11.2013 - USA: 3.200 småkriminelle fengslet med livstidsdommer
» 17.09.2013 - Katastrofealarm fra USA om resistente bakterier
» 30.08.2013 - Burgerstopp i USA: Fastfoodbransjen i storstreik
» 23.08.2013 - Nå blir det billigere å studere på universitet i USA
» 04.07.2013 - Også all vanlig postgang overvåkes i USA
» 26.06.2013 - USAs høyesterett anerkjenner rettighetene til homofile par
» 20.06.2013 - Homoutdriverne legger ned og unnskylder segChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


President Barack Obama oppdateres i dag om terrorangrepet i Boston
© Pete Souza/White House/Kureren
Samfunn - USA

Obama: "Bombene i Boston var et terrorangrep"

Bombene gikk av i nærheten av Boston sentrum

© VoA/Kureren
Kureren, 16. april 2013
- President Barack Obama og FBI har i dag uttalt at bombene som i går gikk av ved mållinjen ved Boston maraton "helt klart er en terrorhandling." Men presidenten advarte mot å peke ut antatte skyldige før etterforskningen har funnet klare svar.

"Dette var en avskyelig og feig handling," sa Obama i en tv-overført tale fra Det hvite hus i dag. "Og gitt det vi allerede vet om det som skjedde, etterforsker FBI hendelsen som en terrorhandling. Hver gang det brukes en bombe for å ramme uskyldige sivile, dreier det seg om en terrorhandling," la presidenten til.

Men Obama ba også publikum om å ikke hengi seg til spekulasjoner om hvem som kunne ha utført udåden. "Det vi ikke vet, er hvem som utførte angrepet og hvorfor de gjorde det, eller om det var planlagt og utført av en innenlandsk eller utenlands terroristgruppe eller var en handling utført av en ondskapsfull enkeltperson," sa presidenten.

Obama lovte likevel at de skyldige skulle finnes og straffes.

I går, også etter at det var klart at det var to bomber som hadde gått av, var det ingen myndighetspersoner som ville ta ordet "terrorisme" i sin munn. Også politiet i Boston syntes da å ha instrukser om ikke å omtale hendelsen som et terrorangrep.

I dag er det det føderale politiet FBI som har tatt over ansvaret for etterforskningen av hendelsen, noe som er naturlig når det dreier seg om en terroraksjon.

Bostonpolitiet, på sin side, kunne i dag fortelle at det ikke hadde vært noen etterretningsinformasjon på forhånd som kunne varslet

Eksplosjonene ved mållinjen til Boston maraton i går

© Dan Lampariello/Twitter/Kureren
om et forestående terrorangrep. Det er fortsatt heller ingen som har tatt på seg ansvaret for bombeeksplosjonene i Boston.

FBI meldte i ettermiddag om mulige fremskritt i etterforskningen. Føderale agenter hadde ransaket en leilighet i en forstad i millionbyen Boston og beslaglagt flere eiendeler fra boligen. Ingen har så langt blitt anholdt, og FBI ville i dag ikke svare på om det vare konkrete mistenkte i saken.

Ifølge oppdaterte opplysninger fra lokalmyndighetene i Boston, ble minst tre drept og 140 skadet som følge av terrorangrepet i går. Flere skadde måtte gjennomgå amputasjoner, het det. Avisen 'Boston Globe' melder videre at en av de døde var en åtte år gammel gutt.

To bomber gikk i går, klokken 20 i går kveld, norsk tid, av ved mållinjen under Boston maraton. Eksplosjonene kom fire timer etter at maratonen hadde startet og vinnerne allerede hadde kommet i mål, men da den store bolken av de 23.000 deltakerne begynte å ankomme. Arrangementet ble umiddelbart avbrutt etter terrordåden.

Rapporter om enda en bombe fra i går er nå trukket tilbake, og tips om flere mulige eksplosiver har også vist seg å være ufarlige gjenstander.


Deler av denne artikkelen er levert av 'VoA'.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no