See also:
» 28.01.2014 - 20 barn blir skutt på i USA, hver eneste dag
» 14.11.2013 - USA: 3.200 småkriminelle fengslet med livstidsdommer
» 17.09.2013 - Katastrofealarm fra USA om resistente bakterier
» 30.08.2013 - Burgerstopp i USA: Fastfoodbransjen i storstreik
» 23.08.2013 - Nå blir det billigere å studere på universitet i USA
» 04.07.2013 - Også all vanlig postgang overvåkes i USA
» 26.06.2013 - USAs høyesterett anerkjenner rettighetene til homofile par
» 20.06.2013 - Homoutdriverne legger ned og unnskylder segChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Eksplosjoner ved mållinjen til Boston maraton i dag
© Dan Lampariello/Twitter/Kureren
Samfunn - USA

Bombeangrep på Boston maraton

Folk strømmer til eksplosjonsstedet under Boston maraton

© Dan Lampariello/Twitter/Kureren
Kureren, 15. april 2013
- To bomber har eksplodert nær mållinjen ved Boston maraton i kveld, opplyser arrangørene. Politiet i Boston opplyser at minst to er døde og 23 skadet, i det som ser ut som et terrorangrep på det vel besøkte arrangementet.

Klokken 8 i kveld, norsk tid, bekreftet arrangørene av Boston maraton at "det var to bomber som eksploderte i nærheten av mållinjen." Ifølge ilmeldingen, jobbet maratonarrangørene allerede med lokale politistyrker "for å finne ut nøyaktig hva det var som skjedde."

Politistyrkene, som allerede var utplassert i målområdet i sentrum av Boston for å sikre arrangementet, grep straks inn og stoppet videre bevegelser inn i området. Avslutningen av arrangementet ble avbrutt og tjenestemennene begynte straks arbeidet med å hjelpe sårede og evakuere området i tilfelle flere eksplosjoner. Det er flere rapporter om mulige flere eksplosiver fra andre deler av Boston.

Tjenestemenn beskrev personskadene "som fra en krigssone." De to eksplosjonene skjedde med rundt 50 meters avstand, begge i det godt besøkte målområdet for maratonen. Politiet i Boston har bekreftet at minst to personer ble drept og 23 skadet i bombeangrepet.

På en pressekonferanse for kort tid siden, sa politimesteren i Boston, Edward Davis, at alle skadede allerede er blitt transportert ut av området og flyttet til byens sykehus. Lokalpolitiet hadde straks bedt om assistanse fra delstatspolitiet i Massachusetts, samt av det føderale FBI.

Politiet skal også ha funnet og desarmert flere eksplosiver i nærheten av målområdet. Det kommer meldinger til politiet fra flere deler av byen om mistenkelige gjenstander som kan være eksplosiver. Politiet i Boston anbefaler derfor folk å holde seg hjemme resten av dagen og turister å returnere til sine hoteller.

I tillegg skal det ha vært en tredje eksplosjon på et bibliotek i Boston, en halv time etter bombene mot Boston maraton, bekreftet politiet på pressekonferansen. Politiet trodde ikke at det var en sammenheng mellom disse eksplosjonene, men undersøker likevel hendelsene som én.

Fra Det hvite hus meldte president Barack Obama seg og lovte all mulig hjelp fra føderale kilder både til håndteringen av eksplosjonsskadene og til etterforskningen av den antatte terrordåden. Obama hadde allerede snakket med Bostons borgermester Tom Menino og Massachusetts' guvernør Deval Patrick, het det videre.

Det har hittil ikke vært spekulasjoner fra offisielt hold om hvem som kan ha stått bak de minst to bombene i Boston. Selv ordet "terrorisme" har ikke falt i uttalelser fra myndighetspersoner, selv om flere byer i USA, blant annet New York, har høynet terrorberedskapen i kveld i frykt for flere angrep.

Heller ikke politimester Davis vil svare klart på spørsmålet om bombene mot maratonarrangementet var et terrorangrep: "Vi har ikke noe definitivt svar på dette tidspunktet, men du kan sikkert komme frem til en konklusjon på egenhånd," sa Davis.

Deler av denne artikkelen er levert av 'VoA'.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no