See also:
» 04.03.2014 - Obama foreslår skattelette for fattige og middelklassen
» 05.12.2013 - Nord-Korea utvider tvangsarbeidsleirene
» 14.08.2013 - Nord- og Sør-Korea enige om å gjenåpne Kaesong
» 05.07.2013 - Nord- og Sør-Korea forhandler gjenåpning av grensepark
» 03.04.2013 - Nord-Korea stenger grensen for sørkoreanske arbeidere
» 02.04.2013 - Nord-Korea reaktiverer alle sine atomanlegg
» 25.02.2013 - Sør-Koreas nye president tatt i ed
» 12.02.2013 - Kina forarget over nordkoreansk prøvesprengningChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


USAs forsvarsminister Chuck Hagel og president Barack Obama
© Department of Defense/Kureren
Politikk - Nord-Korea | Sør-Korea | USA

Nord-Korea retter skytset mot mål i USA og Sør-Korea

Sør-Koreas president Park Geun-hye tok i går imot USAs tidligere utenriksminister Colin Powell

© Cheong Wa Dae/Kureren
Kureren, 26. mars 2013
- Pyongyang-regimet kunngjorde i dag at de har utplassert raketter og langtrekkende artilleri, og at de retter skytset mot mål i Sør-Korea og amerikanske militærbaser på fastlandet og i Stillehavet, som Guam og Hawaii.

Dermed øker Nord-Korea krigsretorikken enda mer, med nye militære trusler som svar på de nye FN-sanksjonene og de felles militærøvelsene mellom USA og Sør-Korea, som tilsynelatende har provosert regimet kraftig.

Ifølge det koreanske offisielle nyhetsbyrået 'KCNA', skal artilleriet nå stå i beredskap for å kunne angripe utenlandske mål, inkludert strategiske raketter. Målene var definert som Sør-Korea, amerikanske baser i Stillehavet, inkludert Hawaii og Guam, og militære baser på det amerikanske fastlandet.

Pressemeldingen legger til at den nordkoreanske hæren, gjennom militærøvelser, "skal sikre suvereniteten og æren til folket i Nord-Korea." Og det der den nye lederen, Kim Jong-un, som leder øvelsene personlig.

Krigstruslene ses i hovedsak på som en protest mot sanksjonene FNs sikkerhetsråd innførte mot Nord-Korea som svar på landets atomprøvesprengning i februar. Sikkerhetsrådet godkjente, med støtte fra Kina, disse sanksjonene den 7. mars med et mål om ytterligere å isolere lederne for regimet i Nord-Korea.

Det antas videre at de heftige krigstruslene i første rekke er uttrykk for innenrikspolitiske spenninger i Nord-Korea, der den unge og uerfarne lederen, sønn og sønnesønn til tidligere diktatorer, må befeste sin stilling.

"Tiden er inne for å ta et oppgjør med de amerikanske imperialistene i lys av den rådende situasjonen," er blant de nylige uttalelsene til Kim Jong-un. Det er en retorikk som slår an blant de mektige militære lederne i landet.

I de to siste ukene har regimet i Pyongyang truet med muligheten for kjernefysiske angrep mot USA og Sør-Korea, samt å suspendere våpenhvilen og ikke-angrepspaktene med Seoul.

Imens har forsvarsministeren i Sør-Korea advart Nord-Korea om at hæren vil reagere kraftig på enhver aggresjon fra naboen i nord.

Siden slutten av Korea-krigen, har USA og Sør-Korea hatt en forsvarsavtale som sikrer landet full støtte fra USA ved et eventuelt angrep. Inntil Irak-krigen var Sør-Korea det landet i verden der USA hadde flest soldater utplassert. For tiden anslås det at det er stasjonert omlag 30.000 amerikanske soldater i Sør-Korea. I tillegg er det nesten like mange amerikanske styrker i Japan.

For litt over en uke siden kunngjorde USAs forsvarsminister Chuck Hagel at man skulle utplassere ytterligere 14 bakkebaserte rakettforsvarsystemer på den amerikanske vestkysten. "Dette gjør vi for å ligge i forkant av truslene som kommer som følge av fremskrittene i Nord-Koreas raketteknologi," sa Hagel i en pressemelding.

Men de fleste amerikanske kildene trekker den nordkoreanske evnen til å angripe amerikanske mål sterkt i tvil. De nordkoreanske rakettsystemene er for lite utprøvd til at de kan benyttes i en krigssituasjon, heter det.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no