See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 14.08.2013 - Nord- og Sør-Korea enige om å gjenåpne Kaesong
» 05.07.2013 - Nord- og Sør-Korea forhandler gjenåpning av grensepark
» 03.04.2013 - Nord-Korea stenger grensen for sørkoreanske arbeidere
» 26.03.2013 - Nord-Korea retter skytset mot mål i USA og Sør-Korea











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Sør-Koreas nye president, Park Geun-hye, holder sin innsettelsestale
© Jeon Han/Sør-Koreas parl./Kureren
Politikk - Sør-Korea

Sør-Koreas nye president tatt i ed

Sør-Koreas president Park Geun-hye

© Jeon Han/Sør-Koreas parl./Kureren
Kureren, 25. februar 2013
- Park Geun-hye ble i dag tatt i ed som Sør-Koreas første kvinnelige president. President Park lovte koreanerne å "åpne en ny æra av håp" i innsettelsestalen foran 70.000 fremmøtte i Seoul i dag.

Park vant presidentvalget i Sør-Korea den 19. desember i fjor som representant for landets ledende konservative parti. Som kandidat var hun kontroversiell fordi hun er datter til den tidligere diktatoren Park Chung-hee, som kuppet seg til makten i 1961 og satt ved makten til han ble skutt i 1979. Park vokste dermed opp i Det blå hus, Sør-Koreas presidentpalass, der hun nå flytter inn igjen.

Den nye presidenten har drøyd i det lengste med å ta avstand fra militærkuppet i 1961.

Park sto i valgkampen frem med et budskap om økonomiske reformer. Hun lovte å senke skattene og bygge ned reguleringer og byråkratiske hindringer. Videre forpliktet Park seg til å øke fokuset på sikkerheten, men hun har i det siste også vært en talsperson for bedre velferdsordninger.

Den økonomiske politikken sto også høyt på dagsordenen i innsettelsestalen i dag. President Park annonserte at tiden for stadig ekspansjon i gamle markeder trolig er over. Nå måtte Sør-Korea finne nye markeder og nye produkter, og dette kunne kun gjøres med ny satsning på forskning og utdannelse, sa hun. "Jeg skal fremme forskningen og teknologien vår til et verdensklassenivå," lovte presidenten.

I innsettelsestalen fokuserte den nye presidenten imidlertid også mer på internasjonale spørsmål. Situasjonen i Nord-Korea sto naturligvis høyt på agendaen: "Den nylige atombombeprøvesprengningen i Nord-Korea er en utfordring for overlevelsen og fremtiden til det koreanske folket, og det bør ikke herske noen tvil om at det største offeret ikke vil være noen annen enn Nord-Korea selv," sa Park, og oppfordret styresmaktene i Pyongyang til å "avvikle de atomære ambisjonene sine uten videre forsinkelser."

President Park vil også bedre koreanernes diplomatiske stilling i verden, og hun lovte i talen å "styrke tilliten hos andre land i regionen, inkludert USA, Kina, Japan og Russland." Park hadde allerede i valgkampen betont ønsket om et nærmere forhold mellom Sør-Korea og Kina, og tidspunktet for dette kan være gunstig ettersom Kina ser med stadig større misnøye på utviklingen i Nord-Korea.

Park har allerede vist seg som en mester i symbolpolitikk. Etter at hun ble valgt i desember, sørget hun for å sende sin første utenlandsdelegasjon til Kina, og ikke USA, som tradisjonen i Sør-Korea tilsier.

Etter de store offisielle feiringene rundt presidentinnsettelsen i dag, begynner den politiske hverdagen for president Park i morgen. Da må hun begynne å se etter statsråder til den nye regjeringen hun har rett til å utnevne og som skal godkjennes av det sørkoreanske parlamentet.

Godkjenningen bør ikke by på større problemer. Parks konservative parti Saenuri ble det desidert største partiet ved parlamentsvalget i april i fjor, og holder nå 152 av de totalt 300 parlamentssetene i Seoul. Valgseieren ble til en stor grad tilskrevet Park, som har ledet partiet siden 2004.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no