See also:
» 05.03.2014 - Mest vold mot kvinner i Norden, minst i katolske land
» 04.02.2014 - Norge er versting i Europa på transpersoners rettigheter
» 29.10.2013 - Polioutbrudd i Syria kan spre seg i hele Midtøsten
» 03.09.2013 - Antall syriske flyktninger tidoblet på ett år
» 23.08.2013 - En million syriske barn på flukt
» 21.08.2013 - Syrere strømmer til Nord-Irak i tusentall
» 05.07.2013 - Frykt for hungersnød i Syria
» 16.04.2013 - Libanon har nå 1 million syriske flyktningerChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Samfunn - Syria | Europa

Europeere trenes til jihadister i Syria

Utenlandske jihadister i Syria, slik de fremstiller seg selv i en propagandavideo

© Youtube/Kureren
Kureren, 25. mars 2013
- Den danske etterretningstjenesten er blant dem som mener å kunne dokumentere at unge muslimer rekrutteres i Europa, radikaliseres og sendes til treningsleire i Syria for å kjempe i borgerkrigen. Det fryktes at de utdannes til terrorisme.

Danske 'Jyllandsposten' rapporterer i dag om et omfattende nettverk for rekruttering av jihadister i Danmark. Med henvisning til en dansk etterretningsrapport, skriver avisen at rekrutteringen først og fremst skjer blant kriminelle gjenger.

Ifølge rapportene, er det "flere av de mest voldelige medlemmene av innvandrergjenger fra København som er eller har vært med på jihaden i Syria, og disse risikerer dermed å bli voldsomt radikalisert samtidig med at de er harde kriminelle," kommenterer 'Jyllandsposten'.

Jakob Scharf, leder for den danske Politiets etterretningstjeneste (PET), sier til avisen at dette er en ny trend. "Disse menneskene har i utgangspunktet et voldspotensial, og når de kommer hjem igjen, vil de ha adgang til våpen og sprengstoff. Det er foruroligende at vi nå ser en kobling mellom islamistiske og kriminelle grupper," sier Scharf.

Også i andre europeiske land er det etterretningsrapporter om rekruttering av lokale muslimer til de mest radikale gruppene i det syriske opprøret.

Ifølge den belgiske dagsavisen 'De Morgen', har Belgia blitt en "hovedleverandør" av radikaliserte ungdommer som sendes til Syria for å delta i hellig krig. Det skal eksistere grupper i landet som bevisst organiserer rekrutteringskampanjer blant unge belgiske muslimer, og de synes å ha relativt stor suksess.

Organisasjonen Sharia4Belgium, som ble forbudt og oppløst sent i fjor, skal ha spilt en sentral rolle i rekrutteringen. Ifølge den nederlandske terroreksperten Edwin De Bakker fra Universitetet i Leiden, var det først og fremst blant frustrerte ungdommer med marokkansk og tyrkisk bakgrunn at nettverket rekrutterte.

Men De Bakker sier til 'De Morgen' at de fleste belgiske rekruttene raskt blir skuffet når de ankommer Syria. "De kommer ned med helteforestillinger og ønsker å bli krigere, men de færreste får engang et våpen i hånden," sier terroreksperten. "Man benytter seg av dem for å byge barrikader, stå vakt eller som kanonføde," legger han til. De fleste returnerer desillusjonerte til Europa.

Men også amerikanske etterretningsrapporter bestyrker bekymringene blant de europeiske kollegaene. USAs utenriksdepartement kunne allerede sent i fjor melde om at det eksisterer svært radikale grupper i Syria, som trolig har direkte forbindelse til al Qaida i nabolandet Irak.

Forekomsten av selvmordsbombing og andre angrep som assosieres med islamistisk terrorisme har i det siste økt kraftig i Syria, og det antas at dette utføres av jihadistgrupper som er kommet til landet utenfra.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no