See also:
» 30.01.2014 - "Assad-regimet river ned boligene til motstanderne"
» 09.01.2014 - Syrias kjemivåpen uskadeliggjøres i Tyskland
» 29.10.2013 - Polioutbrudd i Syria kan spre seg i hele Midtøsten
» 03.09.2013 - Antall syriske flyktninger tidoblet på ett år
» 23.08.2013 - En million syriske barn på flukt
» 21.08.2013 - Syrere strømmer til Nord-Irak i tusentall
» 05.07.2013 - Frykt for hungersnød i Syria
» 25.03.2013 - Europeere trenes til jihadister i SyriaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Flyktningleir i Libanon
© ACH/Kureren
Samfunn | Politikk - Syria | Libanon

Libanon har nå 1 million syriske flyktninger

Kureren, 16. april 2013 - Omfanget av den humanitære krisen i Libanon har nå alarmerende nivåer. Med anslagsvis en million syriske flyktninger i landet - det fleste av dem uregistrerte - er Libanon nå det landet i regionen som er hardest rammet av konflikten i Syria.

I et land med om lag fire millioner innbyggere, stiller den enorme tilstrømningen av flyktninger den humanitære kapasiteten og lokale myndigheter hardt på prøve. Flyktningene må konkurrere med de økende behovene til den sårbare lokalbefolkningen.

Kilder i hjelpeorganisasjonen Action contre la Faim (ACF) i Zahle, Libanon, bekreftet til Kureren i dag at det er et stort antall flyktninger som lever i telt "i tragiske omstendigheter" i regionen. De fleste har begrenset tilgang til rent vann og sanitære fasiliteter, dårlige primærhelsetjenester og bor i provisoriske husly under elendige hygieniske forhold.

Libanon står allerede overfor en dyp politisk, økonomisk og sosial krise. Landet er inne i en ustabil fase og den skjøre politiske situasjonen har forverret seg ytterligere på grunn av den pågående konflikten i grenseområdene mot Syria og Israel.

De siste månedene har flere byer i Bekaadalen blitt bombet og utsatt for militære operasjoner, noe som påvirker både syriske flyktninger og det libanesiske samfunnet, beretter hjelpeorganisasjonen.

Action contre la Faim advarer at "dimensjonene av krisen i Libanon ikke bør ignoreres" av det internasjonale samfunnet.

"Det er et presserende behov for å øke den humanitære bistanden, gi husly, vann, og helsetjenester til de mest sårbare og hindre en mulig intern konflikt. Det internasjonale samfunnet må mobilisere ressurser og støtte til et land og en befolkning som altfor ofte har vært vitne til konflikter," sier kilder i organisasjonen.

Retur ingen opsjon
FNs organ for flyktninger UNHCR advarer nå om de store farene for syriske flyktninger i nabolandene som ønsker å returnere til hjemmelandet sitt, og sier at mange av disse stedene nå har blitt til regelrette slagmarker.

"Vi er bekymret for sikkerheten til dem som reiser tilbake, og det er alvorlig mangel på mat, og mangel på drivstoff, strøm og andre tjenester. Det finnes rapporter om skuddvekslinger i landsbyene som mange av disse menneskene har tenkt å reise tilbake til," sa FN-kontorets talsmann i Genève, Melissa Flemming.

UNHCR anbefaler derfor at syriske flyktninger gis hjelp der de er nå og ikke oppfordres til å reise tilbake til Syria før situasjonen der har roet seg betraktelig.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no