See also:
» 28.01.2014 - 20 barn blir skutt på i USA, hver eneste dag
» 14.11.2013 - USA: 3.200 småkriminelle fengslet med livstidsdommer
» 17.09.2013 - Katastrofealarm fra USA om resistente bakterier
» 30.08.2013 - Burgerstopp i USA: Fastfoodbransjen i storstreik
» 23.08.2013 - Nå blir det billigere å studere på universitet i USA
» 04.07.2013 - Også all vanlig postgang overvåkes i USA
» 26.06.2013 - USAs høyesterett anerkjenner rettighetene til homofile par
» 20.06.2013 - Homoutdriverne legger ned og unnskylder seg











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


USAs tidligere president Bill Clinton
© ClubdeMadrid/Kureren
Samfunn - USA

Bill Clinton vil oppheve sin egen lov mot homoekteskap

Barack Obama ble æret som "den første homopresidenten" av 'Newsweek'

© Faksimile (Newsweek)
Kureren, 12. mars 2013
- USAs tidligere president, Bill Clinton, har forandret mening om homofilt ekteskap. Nå ber Clinton USAs høyesterett om å oppheve en lov han selv undertegnet i 1996 som forbyr anerkjennelse av ekteskap mellom personer av samme kjønn på føderalt nivå.

I et debattinnlegg publisert i avisen 'Washington Post' oppmoder Clinton retten om å eliminere loven han nå hevder går imot rettsprinsippene i USA og er "uforenlig med grunnloven."

Ekspresidenten skriver at "Defense of Marriage Act" (DOMA) ble vedtatt "i en helt annen tid." Denne våren skal de ni dommerne i den amerikanske høyesteretten avgjøre om definisjonen av ekteskapet - slik det formuleres i DOMA som en union mellom en mann og en kvinne - er i samsvar med prinsippene om likhet, rettferdighet og frihet som deklameres i USAs grunnlov.

Den demokratiske ekspresidenten sier at, da han signerte loven, utstedte han en uttalelse hvor han insisterte på at anvendelsen av loven "aldri skal forstås som et påskudd for diskriminering." "Når man leser disse ordene i dag, vet jeg at dette er mye verre enn å gi et påskudd for å diskriminere. Loven i seg selv er diskriminerende og bør oppheves," skriver Clinton nå.

DOMA forbyr ikke homofilt ekteskap - siden det på den tiden ikke var noen amerikansk delstat som hadde godkjent dette - men den hindrer godkjennelsen av slike ekteskap på føderalt nivå. Nå, som flere delstater utfører ekteskap mellom likekjønede, har loven imidlertid blitt et problem.

Foreløpig har 10 stater, pluss det føderale distriktet Columbia, akseptert inngåelse av ekteskap mellom likekjønnede. Dermed har parene som har giftet seg og bor i en av disse statene lokale rettigheter som går på kryss av rettighetene på føderalt nivå. Føderale lover som på grunn av DOMA diskriminerer homofile par, inkluderer skattelovningen, reguleringer angående sykemeldinger og pensjon samt mange forsikringsordninger.

Clintons uttalelser settes i sammenheng med at høyesterett i forrige uke mottok en begjæring fra president Barack Obama, justisdepartementet og dusinvis av organisasjoner, politikere og myndigheter - både demokrater og republikanere - som har uttrykt motstand mot loven. Obama skapte historie i mai i fjor da han som første sittende president i USA sa at ekteskapet mellom to personer av samme kjønn "bør være lovlig".

I sitt debattinnlegg sammenligner Clinton videre kampen for homofiles rettigheter med andre sivile rettigheter og likestilling, som retten til å stemme for kvinner. "I vår tid vil et samfunn som nektet stemmerett til kvinner virke rart," skriver Clinton, som regner med at fremtidige generasjoner vil se likt på nåtidens begrensninger i homofiles rettigheter.

Høyesterett vil behandle grunnlovsklagen mot ekteskapsloven av 1996 den 27. mars i år.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no