See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 05.04.2013 - 100.000 dør av sukker i Mexico hvert år
» 26.02.2013 - Økende kriminalitet mot turister i AcapulcoChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Homoparaden i Mexico-by i 2012
© ILGA/Kureren
Samfunn - Mexico

Mexico forbyr homofobe fornærmelser

Kureren, 7. mars 2013 - En domstol i "macholandet Mexico" har avgitt en historisk domskjennelse mot diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering. Høyesterett fastslo at homofobe fornærmelser ikke beskyttes av ytringsfriheten, men derimot er "diskriminerende manifestasjoner".

Retten kom frem til kjennelsen i forbindelse med en sak der en journalist offentlig kalte en annen journalist "maricón" - den negative måten å omtale homofile menn på, på spansk.

Hendelsen fant sted i 2010, da journalisten Enrique Núñez Quiroz i avisen med det originale navnet 'Intolerancia' brukte denne betegnelsen i en spalte for å fornærme Armando Prida Huerta, eieren av avisen 'Síntesis'. Sistnevnte saksøkte Núñez, og fikk medhold allerede i første rettsinstans, som dømte Núñez til å betale en skadeserstatning.

Men Núñez anket, og en neste domstol frikjente ham. Ifølge ankedomstolen, var uttrykket som ble brukt av spaltisten i 'Intolerancia' kun noe "irriterende", men det kunne ikke gjøre skade på noens ære. Dette gjaldt særlig innen rammen av en "journalistisk debatt", ifølge retten. Den nye dommen ble også anket.

Og til slutt bestemte Mexicos høyesterett i går, med tre stemmer for og to mot, at ordet "maricón" er "offensivt og uforskammet" og unødvendig i en journalistisk debatt. Retten konkluderer at denne typen fornærmelser er "hatmeldinger" og diskriminerende mot "sosiale grupper".

"Til tross for å være uttrykt i en burlesk mening, oppmuntrer, fremmer og begrunner ordbruken intoleranse mot homofile" sier høyesterettskjennelsen.

Homorettighetsgrupper berømmer formuleringen i kjennelsen som "nybrottsarbeid" i meksikansk rettsskriving, og påpeker at homofile og lesbiske har en fastlåst situasjon det latinamerikanske landet.

Men det er fremskritt å spore, og delstaten som huser Mexico-by er blitt den første som har legalisert ekteskap mellom personer av samme kjønn. Delstaten Distrito Federal vedtok liberaliseringen i 2009 i og med en lovtekst som endret definisjonen av ekteskapet til det kjønnsnøytrale "fri forening av to mennesker".

Dermed ble Mexicos Distrito Federal det første stedet i Latin-Amerika som tillater ekteskap mellom personer av samme kjønn, inkludert retten til adopsjon.

Til tross for dette, er Mexico fortsatt det verste landet i hele verden hva angår homofobe forbrytelser, nest etter Brasil. Ifølge statistikk fra det meksikanske Institutt for fremme av likestilling og forebygging av diskriminering, ble det i 2010 begått mer enn 900 hatforbrytelser mot homofile og lesbiske i Mexico.

Og utenfor Mexico-by er det fortsatt tabu å være "maricón", som i det meste av Latin-Amerika. Der får man fortsatt bekreftet klisjeen om "macholandet Mexico".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no