See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 03.07.2013 - Stor økning i antall europeiske turister i Mexico
» 05.04.2013 - 100.000 dør av sukker i Mexico hvert år
» 07.03.2013 - Mexico forbyr homofobe fornærmelserChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Stranden i Acapulco
© Gobierno de Guerrero/Kureren
Reise | Samfunn - Mexico

Økende kriminalitet mot turister i Acapulco

Kureren, 26. februar 2013 - Selv om meksikanske myndigheter har strammet inn sikkerheten i byen Acapulco før feiringen av Mexicos Tennis Open, øker kriminaliteten mot turister. Regjeringen har utplassert rundt 4.000 politifolk, sjøforsvaret og hæren - tre ganger den vanlige mengden - for å beskytte byen.

Meldinger om svært voldelig kriminalitet rettet mot internasjonale turister i den internasjonalt kjente feriebyen Acapulco strømmer inn på nesten daglig basis.

En 60 år belgiske turist døde i helgen etter å ha blitt skutt i brystet da han skulle parkere ved et kjøpesenter i Acapulco Diamante. Turisten ble fulgt av en gruppe menn i et annet kjøretøy som skjøt ham, ifølge den meksikanske avisen 'Milenio'. Hendelsen skjedde bare noen få meter fra anlegget som skal huse den meksikanske Tennis Open, turneringen som involverer de mest kjente tennisspillerne i verden.

Drapet skjedde i samme område hvor en gruppe turister, seks spanjoler og meksikanere, den 4. februar ble seksuelt overfalt av en gruppe maskerte menn som brøt seg inn i bungalowen deres. 15 menn, seks av dem bevæpnet, kom seg inn i huset der det var 12 personer, syv kvinner og fem menn, alle under 30 år.

I løpet av de siste årene har Acapulco utviklet seg til en senter for organisert kriminalitet og vold. Langt borte synes det glade femti- og sekstitallet, da stedet var en av favorittene til Hollywood-stjernene. Errol Flynn, Johnny Weissmuller (Tarzan), Cary Grant, John Wayne, Frank Sinatra, Elvis Presley og Elizabeth Taylor dannet gruppen av superstjerner som gjorde Acapulco til et symbol på glamour for hele verden.

Men Acapulco var dårlig forberedt på å konkurrere med nye reisemål steder i regionen. Allerede på 1970-tallet ble de nye turistsentrene i Mexico, som Cancún og Los Cabos, mer populære, da kvaliteten på tjenestene her var bedre. Utenlandske reisende har gradvis forlatt Acapulco, som heller har blitt et reisemål for meksikanerne. Spesielt for innbyggerne i Mexico-by, etter at man på nittitallet åpnet motorveien Autopista del Sol, som forkortet reisetiden til bare fire timer mellom Mexico-by og Acapulco.

I de siste fem årene har byen med de vakre strendene blitt et scenario for kampen mellom ulike kriminelle bander som La Barredora, Diablo, Cartel independiente de Acapulco, Michoacana-familien og Cartel de Jalisco Nueva Generación. Kampene setter hele turismeindustrien i fare.

I tillegg har væpnede grupper begynt å gå løs på turister, og ran og overfall er blitt mer normalt i den gamle feriebyen. Med jevne meldinger om vold og overfall ser Acapulco ut til å gå en vanskelig fremtid i møte. Tallene for internasjonale ankomster synker jevnlig. Også norsk UD advarer mot "brutal og nådeløs" vold i Mexico og ber turister "utvise stor aktsomhet."

Meksikanske myndigheter, som er på offensiven i krigen mot narkotika, har prøvd å gjenvinne kontrollen i Acapulco. I forbindelse med storarrangementet Tennis Open, er det utplassert 4.000 væpnede styrker i byen, inkludert politi, sjøforsvaret og hæren. Likevel synes ikke myndighetene å få kriminaliteten til å gå ned.

Turismen i Acapulco er den viktigste inntektskildene til staten Guerrero, en av de fattigste i landet, og en av de mest voldelige.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no