See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 02.12.2013 - Store protester mot privatisering av "Mexicos Statoil"
» 13.08.2013 - Protester mot å privatisere "Mexicos Statoil"
» 22.04.2013 - Også Mexicos delstater frykter konkurs
» 26.02.2013 - Økende kriminalitet mot turister i AcapulcoChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Landsbyen Taxco Guerrero, 40 minuter fra byen Tequesquitengo i Mexico
© Alberto Miranda/GNU/Kureren
Reise | Økonomi - Mexico

Stor økning i antall europeiske turister i Mexico

Storfornøyd: Mexicos president Enrique Peña Nieto under pressekonferansen i går

© Presidencia de México/Kureren
Kureren, 3. juli 2013
- Antall reisende til Mexico øker overraskende med 6,3 prosent i år, på tross av at myndighetene hadde fryktet en nedgang på grunn av den økte volden i landet. Den største økningen var blant europeiske turister, særlig fra Storbritannia, Tyskland og Frankrike.

Ifølge de nyeste tallene fra Det meksikanske migrasjonsinstituttet, kom det mer enn 4,3 millioner utenlandske turister til landet i de fire første månedene av 2013. Av disse var den største gruppen, som vanlig, fra nabolandet USA. 2,27 millioner amerikanske turister besøkte Mexico, noe som tilsvarer en økning på 5,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Men landene som hadde den største veksten i antall reisende i denne perioden var til en stor grad europeiske: Russland (en økning på 71,7 prosent), Kina (35,1 prosent), Sør-Korea (19,8 prosent), Storbritannia (19,6 prosent), Tyskland (18,4 prosent), og Frankrike (10,4 prosent).

Tallene kom som en behagelig overraskelse på myndighetene i Mexico. Man hadde fryktet en nedgang i antall reisende til landet. Grunnen til dette var først og fremst de negative medieoppslagene verden over om volden i landet, samt den trege økonomiske konjunkturen i både USA og Europa.

Den meksikanske presidenten Enrique Peña Nieto var derfor strålende fornøyd da han presenterte de nye tallene på en pressekonferanse i går. Peña Nieto minnet om at "turisme er en viktig aktivitet for landets økonomiske vekst og arbeidsskaping," og ønsket seg videre rask vekst i landets reiselivsnæring.

600 millioner dollar skal investeres i turisme
Peña Nieto kunngjorde også at den amerikanske gruppen Apple Leisure Group skal invester

Kinesiske turister i Mexico

© Notimex/Kureren
e 600 millioner dollar (3,6 milliarder kroner) i seks hotellprosjekter i Mexico. De nye turistanleggene blir plassert på veletablerte turiststeder som Cozumel, Riviera Maya, Los Cabos og Puerto Vallarta. Gruppen, som driver hoteller under navnet Amresorts, er blant de største i USA.

Ifølge den meksikanske presidenten, vil disse nye prosjektene "sysselsette over 4.000 mennesker i disse delstatene og generere inntekter på 350 millioner dollar i sitt første driftsår."

Turistnæringen har blitt en av de viktigste kildene til rikdom for den meksikanske økonomien og bidrar til rundt 9 prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP). Reiselivet utgjør 2,5 millioner arbeidsplasser direkte og bidrar indirekte til ytterligere 5 millioner arbeidsplasser i landet.

Imidlertid har nivået av kriminalitet, også rettet mot turister, i mange regioner i Mexico skapt frykt i reiselivsnæringen om en mulig nedgang i antall utenlandske turister.

Dette gjelder særlig i Acapulco-området, som synes å ha sine glansdager bak seg og har vært nær slagmarkene i krigen mot narkokartellene. Men det virker som om de meksikanske myndighetene nå er på offensiven i krigen mot narkotika og er i ferd med å gjenvinne kontrollen i Acapulco.

Les mer om den økende kriminaliteten mot turister i Mexico i denne artikkelen: "Økende kriminalitet mot turister i Acapulco".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no