Mer om Sør-Afrika i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Sør-Afrika
» Mandela og farsrollen: "Jeg er ingen helgen"

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Sør-Afrika, toppsaker
» Voldsom protestbølge sprer seg i Sør-Afrika
» Kjent aktivist utfordrer Zuma som president i Sør-Afrika
» Mandela: Sør-Afrika mistet sitt moralske og sosiale lim
» Mandela, en milepæl for Afrikas omdømme i verden
» Sør-Afrika går hardt ut mot barneekteskap


Politikk
Voldsom protestbølge sprer seg i Sør-Afrika

Kureren, 11. februar 2014 - Mens verdenspressen har fokus på protestene i Thailand og Ukraina, sprer voldelige protester seg raskt i Sør-Afrika. Tre måneder før valget protester de fattigste i landet mot mangelen på basistjenester som rent drikkevann, strøm og offentlig transport etter 20 år med demokrati.
Politikk
Kjent aktivist utfordrer Zuma som president i Sør-Afrika

Kureren, 28. januar 2014 - Sør-Afrikas president Jacob Zuma og regjeringspartiet ANC vil møte en fremtredende konkurrent til parlaments- og presidentvalget i år. Anti-apartheidaktivisten Mamphela Ramphele, med karriere fra Verdensbanken, blir kandidaten til landets største opposisjonsparti.
Samfunn
Mandela: Sør-Afrika mistet sitt moralske og sosiale lim

Kureren, 6. desember 2013 - Annonseringen av Nelson Mandelas (95) bortgang sent torsdag kveld skapte umiddelbar landesorg i Sør-Afrika. President Jacob Zuma annonserte dødsbudskapet i en direktesendt tv-tale og fastslo at nasjonen hadde mistet sin største sønn.
Debatt | Samfunn
Mandela, en milepæl for Afrikas omdømme i verden

Kronikk, Kureren, 6. desember 2013 - Nelson Mandelas betydning for avskaffelsen av det rasistiske styresettet i Sør-Afrika er viden kjent. Men Mandela var også den første globalt anerkjente afrikanske helten, utover venstreradikale kretser, som med sitt vesen rev ned rasestereotyper verden over og revolusjonerte vårt bilde av Afrika.
Samfunn
Sør-Afrika går hardt ut mot barneekteskap

Kureren, 31. januar 2013 - Medieavsløringer om at en 13-årig jentunge måtte gifte seg med en 57-åring har skapt bølger i Sør-Afrika. Regjeringen uttaler at slik praksis er "ulovlig og uakseptabel" og appellerer til publikum om å melde fra til myndighetene.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no