See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» 07.04.2015 - Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» 03.04.2014 - Det går mot lavere kortgebyrer i Europa
» 02.04.2014 - Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien
» 02.04.2014 - Chile: Bachelet øker skattene
» 20.11.2013 - "Meningløs folkeavstemning" om privatisering i New ZealandChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Konsernsjef i Statoil ASA Helge Lund
© NHH/Kureren
Økonomi - New Zealand

Statoil har fått letelisens i New Zealand

Statoil får nye muligheter i New Zealand

© Kureren
Kureren, 5. desember 2013
- Statoil er tildelt en 100 prosents eierandel i en letelisens utenfor kysten av New Zealand, en av verdens eldste oljeprodusenter. Området er nesten ikke utforsket, men har store geologiske likheter med den største oljeprovinsen utenfor New Zealand.

Det norske statsselskapet starter sin første større satsning i Oseania og har fått 15 år på seg for å vurdere om det lite utforskede Reinga-Northland-området har et potensial for olje- eller gassutvinning.

Lisensen dekker om lag 10.000 kvadratkilometer og ligger rundt 100 kilometer fra land vest for nordtuppen av Nordøya på New Zealand. Vanndypet i området er mellom 1.000 og 2.000 meter, melder Statoil i en uttalelse i dag. Lisensområdet ligger utenfor en av New Zealands største naturperler og tynt befolkede landområder dominert av maorifolket.

"Vi er veldig fornøyd med tildelingen, som støtter opp under den spissede letestrategien som Statoil har fulgt de siste tre årene. Sikre og trygge operasjoner er vår høyeste prioritet når vi nå skal gå videre og undersøke potensialet i denne lisensen," kommenterer Erling Vågnes, Statoils letedirektør for den østlige halvkule.

Statoil er forpliktet til å innhente ny 2D-seismikk og gjennomføre havbunnsundersøkelser i løpet av de tre første årene. Selskapet skal deretter beslutte videre framdrift, etter analyse og tolking av disse resultatene.

Vågnes understrekker at "helse, miljø og sikkerhet er alltid Statoils høyeste prioritet. Vi vil bygge på vår brede globale erfaring fra innhenting av seismikk også ved operasjonene utenfor kysten av New Zealand." Selv om New Zealand allerede er en oljeproduserende nasjon, er miljølovgivningen i landet blant verdens strengeste.

Statoil er nå pålagt å starte en dialogprosess med myndighetene i New Zealand samt et stort antall interessenter og lokalsamfunn for å "imøtekomme lokale hensyn". Dette inkluderer maorifolket på nordspissen av New Zealand, som også h

Erling Vågnes, Statoils letedirektør for den østlige halvkule

© Ole Jørgen Bratland/Statoil/Kureren
ar et religiøst forhold til landskapet her.

"Myndighetene i New Zealand har understreket at blokktildelingen for 2013 er et viktig steg for å realisere landets olje- og gasspotensiale. Vi er glade for at vårt bud ble godtatt og ser fram mot å delta i neste fase av New Zealands olje- og gassutvikling," sier Vågnes.

Lang tradisjon for oljeutvinning
Oljeutvinningen på New Zealand startet allerede i 1865, og dermed er øystaten en av verdens eldste oljeprodusenter. Men olje- og gassproduksjonen på New Zealand har aldri vært av internasjonalt storformat. Den dag i dag dekker den nasjonale produksjonen kun noe under halvparten av det nasjonale forbruket.

I dag er Taranaki-bassenget, et godt stykke sør for det nye lisensområdet til Statoil, som står for så å si all petroleumsproduksjon på New Zealand. Det er 21 aktive olje- og gasslisenser i Taranaki-bassenget.

Dessuten søkes det siden 20006 etter nye petroleumsreserver i et område sør for Sørøya på New Zealand, men hittil uten drivverdige funn.

Newzealandske myndigheter er imidlertid mer optimistiske overfor det nye Reinga-Northland-området, som sies å være "på mange måter svært likt det mer kjente Taranaki-bassenget." Rundt 40 prosent av området skal ha dype nok sedimenter til at de bør ha avgitt petroleumsprodukter opp gjennom geologisk tid, anslås det.

Reinga-Northland-området har knapt vært utforsket så langt. Rundt 1970 ble to brønner boret på land, mens to nye offshorebrønner ble boret rundt år 2000. Det er knapt utført seismiske undersøkelser, men newzealandske myndigheter understreker at det som er kjent fra geologien i området tilsvarer det produktive Taranaki-bassenget.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no