Flere saker om New Zealand:
Nyhetsside, New Zealand 
Arkiv, alle saker om New Zealand 
New Zealand
Politikk | Samfunn
New Zealand vil fjerne "Union Jack" fra flagget

Kureren - New Zealands statsminister John Key skulle gjerne sett at landet endelig får et nytt flagg, der den koloniale britiske "sildesalaten" fjernes. Han foreslår en folkeavstemning om saken, som kan gi New Zealand en "sølvfarget bregne på svart bakgrunn" som nytt flagg.
New Zealand
Økonomi
Statoil har fått letelisens i New Zealand

Kureren - Statoil er tildelt en 100 prosents eierandel i en letelisens utenfor kysten av New Zealand, en av verdens eldste oljeprodusenter. Området er nesten ikke utforsket, men har store geologiske likheter med den største oljeprovinsen utenfor New Zealand.
New Zealand
Politikk | Økonomi
"Meningløs folkeavstemning" om privatisering i New Zealand

Kureren - New Zealand vil fredag holde en kontroversiell folkeavstemning om privatiseringen av landets fem største statseide selskap. Men troverdigheten rundt folkeavstemningen er liten siden den er bare rådgivende og privatiseringen allerede er i gang.
New Zealand
Samfunn
New Zealand legaliserer ekteskap for homofile

Kureren - Med et to tredels flertall godkjente New Zealands parlamentet i dag en kjønnsnøytral ekteskapslov, den første i hele Stillehavsregionen. "Jeg er kjempestolt av å være 'en kiwi' i dag," sier Louisa Wall, som presenterte lovforslaget.
New Zealand
Viten
New Zealands takahe overlevde masseutryddelse i Stillehavet

Kureren - Forskere har påvist en av de største masseutryddelsene av arter i historisk tid. I og med bosettingen av øyene i Stillehavet, ble to tredeler av fugleartene der utryddet. Så å si alle ikke-flydyktige fugleartene, unntatt New Zealands takahe, døde raskt ut.

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no