See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 22.02.2013 - Latvia på stø kurs mot euroinnføring i 2014China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Går av: Latvias statsminister Valdis Dombrovskis
© Valsts kanceleja/Kureren
Politikk - Latvia

Latvias statsminister og regjering går av

Går av: Latvias statssekretær for økonomi Juris Puce

© Valsts kanceleja/Kureren
Kureren, 27. november 2013
- Latvias statsminister Valdis Dombrovskis kunngjorde i dag at han og hele regjeringen går av etter at et kjøpesenter kollapset forrige uke i Riga og 54 personer omkom. Dombrovskis har ledet landet siden 2009 og sikret at Latvia blir med i eurosonen i januar neste år.

Lederen for den latviske regjeringen annonserte i dag avgjørelsen sin overfor pressen i Riga etter et møte med republikkens president, Andris Berzins. Ifølge Dombrovskis "tar regjeringen det politiske ansvaret for tragedien."

Dombrovskis sa til Latvias Radio at ulykken, en av de verste i moderne tid i det lille baltiske landet, ville bli grundig undersøkt og at de "ansvarlige, inkludert politikere, ikke vil gå ustraffet."

Den allerede avgåtte statsministeren har sittet ved makten siden 2009 og er leder for partiet Jaunais laiks (Ny tid), et sentrum-høyre-parti som ble dannet i 2001. Regjeringspartiet har beskrevet de fleste av de andre politiske partiene i Latvia som korrupte og kontrollerte av forretningsoligarker, mens det beskriver seg selv som et antikorrupsjonsparti.

Siden han tiltrådte i 2009, har Dombrovskis tatt Latvia gjennom tøffe budsjettkutt og skatteøkninger, samt vanskelige strukturelle reformer for å takle landets økonomiske krise. Latvia har nå snudd krisen til en av de sterkeste vekstratene i hele EU, selv om arbeidsløsheten fortsatt er høy.

Dombrovskis ble gjenvalgt to ganger og er internasjonalt anerkjent for å hindre det lille baltiske landet fra å gå konkurs. Han har jobbet hardt for at Latvia skal klare å slutte seg til eurosonen fra 1. januar, og landet blir dermed det 18. EU-landet med felles valuta fra nyttår.

Mistanker mot finansstatssekretæren
Kort tid før Dombrovskis kunngjorde regjeringens avgang, hadde også statssekretæren i det latviske finansdepartementet, Juris Pūce, annonsert at han ville gå av. Grunnen til dette var at flere latviske medier i de siste dagene har knyttet en veldedig organisasjon under ledelse av Pūces kone opp mot selskapet som bygde kjøpesenteret som kollapset på torsdag.

"Det er reist tvil om etikken til handlingene mine i forhold til gavene som er blitt mottatt av den veldedige organisasjon som min kone ledet, og min yrkesaktivitet. Under andre omstendigheter ville jeg rett og slett avvist påstandene. Jeg har ingen tvil om lovligheten og etikken til handlingene mine. Men jeg er klar over at min overbevisning ikke er nok til å gjenopprette tilliten i samfunnet," sa Pūce til den latviske avisen Diena i dag.

Takterrassen som mulig årsak
På mandag avsluttet samtidig de latviske nødetatene redningsaksjonen i kjøpesenteret i sentrum av Riga. Latviske myndigheter har pekt på byggearbeidene i forbindelse med en takterrasse med hage på toppen av kjøpesenteret som en av de mest sannsynlige årsakene til at taket raste sammen og bygget kollapset.

Men også den dårlige kvaliteten av materialene på bygningen pekes på som en av årsakene bak tragedien som kostet 54 menneskeliv.

Politiet har intervjuet over hundre mennesker i etterforskningen av ulykken, herunder arbeidstakere og arkitekter som er ansvarlige for arbeidene med taket. Arbeidene ble utført av det samme selskapet som opprinnelig hadde bygget kjøpesenteret.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no