See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 16.09.2013 - Thailand innfører verdens første "turistdomstol"
» 11.09.2013 - Thai Airways henges ut etter katastrofalt PR-stunt
» 24.04.2013 - Thailand lover å bedre sikkerheten for turisterChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Velkommen: Ved Suvarnabhumi internasjonale flyplass ved Bangkok i Thailand
© Mattes/GNU/Kureren
Reise - Thailand

Thailand planlegger en turistavgift fra 2014

Vil ha mer penger: Thailands helseminister Pradit Sintavanarong

© CDC/Kureren
Kureren, 22. oktober 2013
- Regjeringen i Thailand vurderer en plan for å få turister til å betale en innreiseavgift fra neste år, ifølge landets helseminister Pradit Sintavanarong. I løpet av fjoråret var det rundt 150.000 norske turister som besøkte Thailand.

Ifølge en pressemelding fra Thailands regjering har tjenestemenn i helsedepartement allerede diskutert planen med turismedepartementet og det thailandske politiet, og alle skal ha vært enige i konseptet. Alle partene forventer at disse ekstrainntektene vil bidra til å "bedre kvaliteten på tjenestene til turister" som kommer til Thailand.

Og det var faktisk helsedepartement i Bangkok som tok initiativet til tiltaket. Departement har nemlig registrert hvordan helsebudsjettet har økt i de siste årene på grunn av akutthelsetjenester for turister. Ifølge departementet brukes det mer enn 300 millioner baht (nesten 57 millioner kroner) på helsetjenester for turister hvert år.

Konkret planlegger helseministeren en egen innreiseavgift per person på om lag 500 baht (noe under 100 kroner) for et opphold fra tre til 30 dager i Thailand, og en avgift på 30 baht (6 kroner) for et opphold på mindre enn tre dager.

Og siden Thailand, ifølge helsedepartementet, har opptil 23 millioner besøkende i året, kan landet tjene så mye som 10 milliarder baht (nesten 190 millioner kroner) på den nye ekstraavgiften.

Helseministeren foreslår at disse pengene oversendes finansdepartementet i Bangkok som øremerkede midler, og at en egen komité fordeler ressursene til relevante etater, inkludert helsedepartementet.

Forslaget er ikke ferdigbehandlet enda, og går nå mellom de forskjellige departementene. Men siden det synes å være enighet om saken, regner kilder i regjeringen med at innreiseavgiften kan vedtas innen kort tid og tre i kraft i løpet av 2014.

Usikre tall
Men selv om turistavgiften blir godkjent, er det ikke sikkert hvor mye penger den thailandske staten vil få inn i statskassen. Antallet turister til Thailand helsedepartementet opererer med er nemlig ikke helt oppdatert, og dette antallet har gått kraftig ned i de siste årene.

Reiselivsnæringen står for 5 prosent av Thailands BNP og sysselsetter nesten to millioner mennesker, mer enn 7 prosent av den totale nasjonale arbeidsstyrken.

Men landets økonomi kjemper i dag fortsatt mot konsekvensene av finanskrisen og en nedgang i eksporten på grunn av den økonomiske nedgangen i Vesten. Også turismestrømmen til Thailand har blitt mindre som følge av krisen.

Det nasjonale turistkontoret anslo i april at det totale antallet besøkende vil komme opp i 14,5 millioner i år, altså langt mindre enn de 23 millionene helseministeren håper på. Og Thailands nasjonalbank er enda mer pessimistisk og forutser en reduksjon i antall besøkende på 8,8 prosent i år, noe som vil gi et totalt antall besøkende på kun 12,8 millioner. Det vil si, litt over halvparten at tallet helsedepartement jobber med.

Samtidig utgjør nordmenn en stadig større andel av disse internasjonale besøkende. Ifølge den norske ambassaden i Bangkok var det om lag 150.000 norske turister som besøkte Thailand i løpet av fjoråret.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no