See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 22.10.2013 - Thailand planlegger en turistavgift fra 2014
» 11.09.2013 - Thai Airways henges ut etter katastrofalt PR-stunt
» 24.04.2013 - Thailand lover å bedre sikkerheten for turisterChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Suvarnabhumi internasjonale flyplass ved Bangkok i Thailand
© Mattes/GNU/Kureren
Reise - Thailand

Thailand innfører verdens første "turistdomstol"

Turistpolitiets reklame i Thailand

© TAT/Kureren
Kureren, 16. september 2013
- Thailand forventer i år 26 millioner turister og tar sikkerheten på alvor. Bokstavelig talt. Landet har allerede et såkalt "turistpoliti" som skal trygge oppholdet til de besøkende, men nå blir Thailand også verdens første land med en egen "turistdomstol".

Det er en mye omtalt hendelse på flyplassen utenfor Bangkok for en uke siden som har aktualisert behovet for en thailandsk "turistdomstol". Nyheten om at et fly fra Thai Airways kjørte ut av rullebanen ble spredd verden over fordi flyselskapets personal først dekket til selskapets logo på flyet før de satt i gang redningsarbeidet.

Men det var også 14 passasjerer som ble såret i hendelsen, og flere av disse har klaget over behandlingen fra flyselskapet og flyplassen. Som svar på dette vil driftsselskapet for flyplassene i Thailand, AOT, ta grep. I helgen publiserte AOT-leder Sita Davari en pressemelding der han annonserer at det nå blir etablert en turistdomstol for å behandle turistrelaterte klager.

Domstolen skal ha sitt hovedsete på Bangkoks internasjonale flyplass i Suvarnabhumi, og den skal åpne sine dører om én uke, den 23. september.

Flyplassen Suvarnabhumi, som tar imot nesten 150.000 reisende daglig, har i det siste også fått en del klager om svindel i taxfree-butikker og overprisede drosjer.

Også i Pattaya og på Phuket
Thailand forventer 26 millioner turister i løpet av 2013, og landet er i økende grad avhengig av turismesektoren for inntekter i utenlandsvaluta og sikre sysselsettingen i landet. Derfor planlegger myndighetene i Bangkok nå å etablere turistdomstoler i hele landet.

Den 5. september ble landets første turistdomstol offisielt åpnet i turistkomplekset Pattaya, 100 kilometer øst fra Bangkok. Domstolen har begynt å behandle mindre saker relatert til klager fra turistene.

Pattaya, også kjent for sin nattelivsturisme, ble valgt ut til å få landets første turistdomstol fordi stedet tiltrekker seg flest utenlandske turister. Dermed er det også svært mange klager om svindel og tyveri fra Pattayas besøkende.

I slutten av september skal også en tredje turistdomstol åpnes i turistparadiset Phuket, 600 kilometer sør for Bangkok. Reisemålet Phuket er mer preget av famlieturisme, men i det siste har kriminaliteten rettet mot turister økt også her, ifølge det lokale politiet.

Thailand er generelt et trygt reisemål og reiselivsnæringen sysselsetter nesten to millioner mennesker i Thailand. Reiselivet står for 5 prosent av Thailands BNP og sysselsetter nesten to millioner mennesker, mer enn 7 prosent av den totale nasjonale arbeidsstyrken.

Landets økonomi kjemper i dag fortsatt mot konsekvensene av finanskrisen og en nedgang i eksporten på grunn av den økonomiske nedgangen i Vesten. Også turismestrømmen til Thailand har blitt mindre som følge av krisen i Europa.

Ifølge den norske ambassaden i Bangkok var det om lag 150.000 norske turister som besøkte Thailand i løpet av fjoråret.

Les mer om hendelsen på Bangkoks flyplass i forrige uke i denne artikkelen: "Thai Airways henges ut etter katastrofalt PR-stunt".

Les mer om sikkerheten i Thailand i denne artikkelen: "Thailand lover å bedre sikkerheten for turister".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no