See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 22.10.2013 - Thailand planlegger en turistavgift fra 2014
» 16.09.2013 - Thailand innfører verdens første "turistdomstol"
» 11.09.2013 - Thai Airways henges ut etter katastrofalt PR-stuntChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Vannfestivalen i Laplae, Thailand
© TAT/A.N.M ZIA/Kureren
Reise - Thailand

Thailand lover å bedre sikkerheten for turister

Turistpolitiets reklame i Thailand

© TAT/Kureren
Kureren, 24. april 2013
- Thailand er generelt et trygt reisemål. Men landets nye turismeminister kunngjør likevel at hans hovedmål er å bedre sikkerhetsnivået for turistene. Reiselivsnæringen sysselsetter nesten to millioner mennesker i Thailand.

Somsak Pureerisak, politiker og tidligere guvernør, ble nylig utnevnt til Thailands turisme- og idrettsminister etter at hans forgjenger døde i januar. Etter å ha blitt kjent på sin nye arbeidsplass i departementet, annonserte Somsak at han "vil gjøre sikkerheten for turistene til det primære fokuset for min oppmerksomhet."

Og statsråden ser ut til å ta løftene sine på alvor. Ministeriet har nettopp åpnet en ny telefontjeneste som kalles "turistpolitiet", der alle turister kan ringe inn dersom de føler seg utrygge.

"Sikkerhet og trygghet for besøkende holder på å bli et kritisk tema for turister og reiselivsnæringen verden rundt. Vi får stadig flere spørsmål om dette spørsmålet i internasjonale fora og på messer, og vi er svært glade for at statsråden har tatt opp dette problemet som en prioritet," kommenterte Suraphon Svetasreni, leder av Thailands turistkontor, i dag.

"Thailands turistkontor ser frem til gjennomføringen av tiltakene statsråden har tatt initiativ til for å videreutvikle rollen som turismen har som den største næringen i landet, " la Suraphon til.

Reiselivsnæringen står for 5 prosent av Thailands BNP og sysselsetter nesten to millioner mennesker, mer enn 7 prosent av den totale nasjonale arbeidsstyrken.

Landets økonomi kjemper i dag fortsatt mot konsekvensene av finanskrisen og en nedgang i eksporten på grunn av den økonomiske nedgangen i Vesten. Også turismestrømmen til Thailand har blitt mindre som følge av krisen.

Det nasjonale turistkontoret anslo i forrige uke at det totale antallet besøkende vil nå 14,5 millioner i år. Men Thailands nasjonalbank er mer pessimistisk og forutser en reduksjon i antall besøkende på 8,8 prosent i år, som vil gi et totalt antall besøkende på kun 12,8 millioner.

Ifølge den norske ambassaden i Bangkok var det om lag 150.000 norske turister som besøkte Thailand i løpet av fjoråret.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no