See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 21.02.2013 - Tsjekkisk energigigant i trøbbel
» 12.02.2013 - Bulgarsk-britisk ordkrig om innvandringChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Svilengrad er den viktigste grenseovergangen mellom Bulgaria og Tyrkia
© Wikimedia/Kureren
Samfunn - Bulgaria

Bulgaria vil bygge mur mot Tyrkia

Kureren, 16. oktober 2013 - Den bulgarske regjeringen "er i panikk" på grunn av en sterkt økende innvandring til landet, ifølge nasjonale medier. Derfor foreslår den nå å bygge en 30 kilometer lang mur langs grensen mot Tyrkia, der de fleste flyktningene klarer å komme seg inn i landet.

Viseinnenriksminister Vasil Marinov har i dag sikret seg et ekstraordinært budsjett på om lang 20 millioner kroner for å komme hurtig i gang med EUs første nye grensemur mot utenomverden. Den 30 kilometer lange muren skal særlig beskytte Bulgaria mot syriske flyktninger.

Den bulgarske avisen Sega kommenterer i dag at "regjeringen er i panikk på grunn av flyktningene." Bulgaria er fortsatt ikke medlem av Schengen-samarbeidet selv om landet jobber hardt for å bli nettopp dette. Det betyr også at de mange flyktningene som kommer inn i landet fra Tyrkia ikke kommer seg videre til resten av EU på en legal måte. De må søke asyl i Bulgaria.

Regjeringen i Sofia ropte varsku om den store og plutselige flyktningstrømmen til Bulgaria allerede i forrige uke. Da ble det hevdet at "20.000 flyktninger strømmer inn i Bulgaria". Dette er først og fremst snakk om syrere, og det er kun Tyrkia som ligger mellom Bulgaria og Syria. Tyrkia, på sin side, har allerede tatt imot rundt en halv million syriske flyktninger.

Ifølge viseminister Marinov er det til nå blitt registrert 6503 syrere som har bedt om asyl i Bulgaria, og bulgarsk politi anslår at dette i løpet av årets slutt vil ha økt til 11.000. En stor andel av de syriske flyktningene kommer inn i landet illegalt, det vil si utenom de ordinære grenseovergangene mot Tyrkia.

Det er særlig den vestligste delen av grensen, i nærheten av trelandspunktet mellom Hellas, Tyrkia og Bulgaria, at politiet har registrert en større "lekkasje". Dette er et tynt befolket fjellområde, og det er her Marinov vil bygge den første muren mot den tyrkiske grensen. Marinov kunne ikke utelukke at muren vil kunne utvides.

"Målet er ikke å stoppe flyktningene," understreket Marinov i uttalelser til pressen i dag. "Det er tvert imot å lede strømmen av folk mot Svilengrad, der arbeidsforholdene for grensepolitiet er mye bedre og samarbeidet med tyrkiske myndigheter er godt," la viseministeren til. Også for flyktningene var det bedre å komme inn i landet under ordnede forhold og presentere asylsøknaden sin ved grensen, utdypet Marinov.

Den bulgarske regjeringen skal ha et krisemøte om den store flyktningstrømmen til landet neste uke. Med om lag 100 nye asylsøkere om dagen, er den lille bulgarske kapasiteten til å ta imot hjelpetrengende allerede sprengt, heter det fra Sofia. Nå venter bulgarske myndigheter også på hjelp fra EU for å bygge ut kapasiteten og bevokte grensen.

Bulgaria og Hellas er de to EU-landene som grenser til Tyrkia. Og siden Hellas er det eneste Schengen-landet av disse to, er det også grekerne som har måttet takle den største strømmen av flyktinger og innvandrere til nå. Bulgaria har derimot vært uforberedt på en flyktningstrøm fra Midtøsten.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no