See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 06.03.2013 - Israel "mishandler" fengslede palestinske barn
» 05.03.2013 - Gaza Maraton avlyst: Kvinner fikk ikke deltaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Yasir Arafat i 2001
© Evan Schneider/UN Photo/Kureren
Samfunn - Palestina

"Arafat ble ikke drept med polonium"

Yasir Arafats kiste i Ramallah på Vestbredden i 2004

© Marquez/GNU/Kureren
Kureren, 15. oktober 2013
- Russiske eksperter, som har undersøkt de ekshumerte restene etter den palestinske lederen Yasir Arafat, konkluderer at det ikke er spor av den radioaktive giften polonium i kroppen hans. Samtidig mener sveitsiske forskere å ha funnet bevis på det motsatte.

Det er sjefen for det russiske biomedisinske byrået, Vladimir Ujba, som i dag klart og utvetydig kan bekrefte at Arafat ikke døde av poloniumforgiftning, til tross for at andre eksperter har funnet spor av giften på klærne til palestinerlederen.

"Han kan ikke ha blitt forgiftet med polonium," sier Ujba i en uttalelse til pressen. "Russiske eksperter, som har utført prøvene, har ikke funnet spor etter dette stoffet," la han til. Ujba har imidlertid fortsatt ikke sluttført eller offentliggjort rapporten om Arafats dødsfall, men rapporterer nå løpende til russiske myndigheter.

Det russiske biomedisinske byrået undersøker levningene etter Arafat, som etter ønske av enken ble ekshumert i november i fjor for å stadfeste dødsårsaken.

75-årige Arafat døde i Frankrike i november 2004, og legene klarte den gang ikke umiddelbart å fastslå dødsårsaken til den palestinske fredsprisvinneren. Den sannsynlige dødsårsaken ble antatt å være et hjerneslag. Enken hans, Suha Arafat, ønsket den gang ikke å utføre en rettsmedisinsk undersøkelse da en naturlig dødsårsak ble antatt.

Men i 2012 ble det avslørt at personlige eiendeler til den palestinske lederen hadde spor av det svært giftige radioaktive stoffet polonium-210. En stor rapport fra den arabiske tv-kanalen al Jazeera mer enn antydet at Arafat dermed trolig var blitt forgiftet, og israelske myndigheter ble utpekt som de mistenkte. Dermed sa enken til Arafat ja til en ny undersøkelse av dødsårsaken.

The Lancet: Arafat ble forgiftet
Medier i særlig Storbritannia kunne i dag melde at eksperter nå hadde slått fast at Arafat faktisk var blitt forgiftet av polonium. De baserer seg på en artikkel i det ansette medisinske tidsskriftet The Lancet, der sveitiske eksperter slår fast at dette er høyst sannsynlig.

Åtte sveitsiske eksperter på radioaktivt materiale har gjennomgått klærne og til sammen 75 personlige eiendeler til Arafat. Blod- og urinflekker hadde inneholdt større konsentrasjoner av polonium enn forventet, ifølge sveitserne. "Disse funnene støtter antagelsen om at Arafat ble forgiftet med polonium-210," skriver forskergruppen i siste utgave av The Lancet. Dessuten kunne sykdomssymptomene til Arafat "ikke utelukke" en poloniumforgiftning.

Likevel anerkjenner de sveitiske forskerne at Arafat manglet de mest typiske symptomene på forgiftning av det radioaktive stoffet, nemlig hårtap og et tap av beinmarg.

Den palestinske komiteen som undersøker Arafats dødsfall lar seg da heller ikke imponere av den sveitsiske rapporten. Lederen for komiteen, Tawfi Al-Tirawi, sa i går til pressen at artikkelen i The Lancet "ikke kommer med noe nytt." Den undersøker omtrent det samme materialet som dannet grunnlaget for rapporten fra al Jazeera i fjor og bekrefter kun at det var polonium på klærne til Arafat.

Derimot er den russiske rapporten, som ble presentert i en kortversjon til mediene i Moskva i dag, den første som baserer seg på en rettsmedisinsk undersøkelse av levningene til Arafat. Og den russiske rapporten er klar, ifølge instituttleder Ujba: Det var ikke spor etter polonium-210 i levningene etter Yasir Arafat.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no