See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 15.10.2013 - "Arafat ble ikke drept med polonium"
» 06.03.2013 - Israel "mishandler" fengslede palestinske barnChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Fra Gaza Maraton i 2012
© Shareef Sarhan/UN Photo/Kureren
Samfunn - Palestina

Gaza Maraton avlyst: Kvinner fikk ikke delta

Også jenter deltok i Gaza Maraton i 2012

© Shareef Sarhan/UN Photo/Kureren
Kureren, 5. mars 2013
- FN har avlyst organiseringen av det årlige Gaza Maraton i april i år etter at Hamas-styresmaktene insisterte på å nekte kvinner å delta. Et stort antall internasjonale løpere hadde allerede meldt seg på, blant dem mange kvinner.

Det er den spesielle FN-organisasjonen for palestinske flyktninger, UNWRA, som har arrangert Gaza Maraton i flere år, særlig med tanke på å tilby et arrangement for de mange flyktningebarna organisasjonen har ansvar for. Et stadig økende antall internasjonale løpere stilte også opp i arrangementet for å vise solidaritet.

UNWRA kunngjorde i dag at arrangementet ikke vil bli organisert i år. "Dette kommer etter avgjørelsen fra styresmaktene i Gaza om ikke å tillate kvinner å delta," sier FN-organisasjonen i en pressemelding. "UNWRA er skuffet over denne avgjørelsen og beklager på det sterkeste de ubehagelighetene dette måtte medføre for dem som planla å delta i maratonen."

Arrangementet har hatt fokus på barna i den Hamas-styrte delen av Palestina. Opp til 250.000 barn har hatt anledning til "å ha det moro og utrykke seg fritt og trygt - en opplevelse som er sjelden for barn som vokser opp i et landområde under israelsk blokade," ifølge FN-organisasjonen.

I fjor var det omlag 2.200 barn og 500 voksne som deltok i Gaza Maraton, inkludert flere olympiske stjerner. 86 internasjonale løpere var med på arrangementet.

Ifølge UNWRA, har interessen for Gaza Maraton bare økt og økt. Hittil var det 550 lokalt påmeldte til arrangementet, som var planlagt for 10. april, og 266 av dem var kvinner. I tillegg var det en rekordoppslutning fra utenlandske løpere. "Totalt 256 internasjonale løpere hadde meldt seg på så langt, blant dem 119 kvinner," ifølge FN-organisasjonen.

Forbudet mot kvinnelige maratonløpere er atter et tiltak fra islamistregjeringen i Gaza som begrenser kvinners samfunnsdeltakelse. Kvinner er under sterkt press til å dekke seg totalt til med niqab, eller i det minste hijab. Hamas har kommet med underlige lovforbud mot at kvinner får røyke vannpiper eller kjøre motorsykkel. I tillegg hevder mange kvinner at de blir presset ut av arbeidslivet.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no