See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 23.09.2013 - Massivt flertall for å beholde verneplikten i Sveits
» 21.09.2013 - Vil Sveits avskaffe forsvaret på søndag?
» 24.04.2013 - Sveits begrenser innvandringen fra EU-landChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Kommunalt oppsatte "sexbokser" der "tjenesteytelsen kan fullbyrdes"
© Stadt Zürich/Kureren
Samfunn - Sveits

Zürich åpner kommunal prostitusjonspark

Den kommunale kvinnerådgivningen "Flora Dora" er til stede i prostitusjonsparken for "å bedre arbeidsforholdene"

© Stadt Zürich/Kureren
Kureren, 26. august 2013
- I dag åpner det rødgrønne bystyret i Zürich (Sveits) en kommunal prostitusjonspark. Kommunen har brukt 16 millioner kroner på "å bedre arbeidsforholdene til sexarbeiderne" og skjerme kundene. Drive-in-parken er skiltet og markedsføres kraftig av kommunen.

Prostitusjonsparken er et resultat av en lokal folkeavstemning i byen Zürich. Befolkningen sa ja til å flytte prostitusjonen, som til nå er blitt utøvd i store deler av byen, til egne områder.

Begrunnelsen var til dels å rydde opp i potensielt idylliske bygater som Sihlquai ved elven Limmat, men også å gi de prostituerte mer verdige arbeidsforhold. Og borgerne sa også ja til budsjettet på 16 millioner kroner for å etablere parken, samt de 4,5 millionene det vil koste kommunen å drifte parken årlig.

Sosialbyråd Martin Waser satt i vinter i gang med planleggingen av en sentral park som skulle reserveres prostitusjon for bilkunder. I november var planene klare, nye reguleringsordninger ble innført, byggestart ble annonsert for mai 2013 og man forutså at anlegget skulle åpnes i løpet av august.

Sveitsisk presisjon har holdt stand. I kveld kl 19.00 åpnes det unike anlegget, som også er preget av sveitsisk grundighet og sans for detaljer og minutiøse regler.

Landets første prostitusjonspark er enveiskjørt. Vakter ser til at kun

Martin Waser er sosialbyråd for sosialdemokratene i Zürich

© Stadt Zürich/Kureren
biler slipper inn, ingen gående, syklister eller motorsykkelførere. Det er kun lov med én person inne i hver bil: Ingen tittere eller andre forstyrrende elementer skal påvirke forretningene.

Også sexarbeidet er gjennomregulert. Siden i sommer kreves det en kommunal bevilgning for å selge sex på gata eller i bordeller. Fra januar til juni var det 306 prostituerte som søkte bevilgning, ifølge sosialbyråd Waser. "Av disse søknadene ble 283 bevilget og 23 avslått. Avslagene var i første rekke på grunn av manglende sykeforsikring," forteller den sosialdemokratiske byråden.

Sexparken voktes av kommunale ansatte, som også står for renholdet av anlegget. En kommunal kvinnerådgivning holder til i parken, der sexarbeiderne også jevnlig oppsøkes av lege. Og opplever de prostituerte ubehageligheter i det kommunen omtaler som "sexbokser", har alle en nødutgang og en alarmknapp. Betjenes knappen, skrus det på et grelt lys og politiet alarmeres.

Waser har naturligvis fått en enorm oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt. I en kommentar ti

Den kommunale prostitusjonsparken (markert rødt) ligger rett ved jernbanen. Sosialbyrådet i Zürich har lagt ut kart for brukerne

© Stadt Zürich/Kureren
l medieoppslagene sier kommunepolitikeren at, "dersom noen har følelsen av å få vite mer detaljer om prostitusjonen enn han eller hun noen gang ville vite ... Vel, sånn har jeg hatt det lenge."

Prosjektet vil generere inntekter til kommunen
Men prostitusjonsparken er ikke bare en utgiftspost for byen Zürich. For samtidig med at parken åpnes, blir det også forbudt å drive prostitusjon i potensielt attraktive Sihlquai og flere andre horestrøk i byen. Zürich kommune har nå, med de nye reguleringene, rett til å bestemme i hvilke områder prostitusjon aksepteres. Og den skal begrenses til prostitusjonsparken i Depotweg for kunder i bil, og til noen andre gågater for kunder til fots.

Dermed håper man på at byen kan ta tilbake den sentrale veien Sihlquai ved elven Limmat, der det hittil har vært vanskelig å få private investorer til å oppgradere bydelen. Beboere, forretningsdrivende og huseiere i Sihlquai ser nå frem til roligere tider og økonomisk gevinst.

Og med vanlig sveitsisk grundighet sørges det for at prostitusjonen v

Slik skiltes en prostitusjonspark i Sveits

© Kureren
irkelig flytter bort fra Sihlquai. I dag og to dager fremover vil politiet gjøre sexarbeidere og kundene høflig oppmerksom på at det ikke lenger er lov å drive prostitusjon i gata, forklarer Waser. Deretter vil et massivt politioppbud sørge for at handelen opphører.

Men Waser kan ikke bare by på pisken, men også gulrøtter. Sosialbyråden har sørget for at synlige skilt har kommet opp i hele området, særlig på Sihlquai. Skilt merket med en rød paraply viser vei helt frem til "Strichplatz", som betyr "prostitusjonsplass". Og for dem som ikke har fått med seg endringene, har kommunen laget en egen hjemmeside for prostitusjonsparken, med detaljert kart og oversikt over åpningstidene, slik at alle kan finne frem.

Waser vet at det er et kontroversielt og unikt prosjekt han som sosialdemokrat har drevet frem i byen Zürich. Om det vil leve opp til forventningene? "Det finnes ingen garantier for suksess. Vi må bare prøve oss frem," sier Waser, og lover å legge frem en evaluering av den kommunalt organiserte prostitusjonen om tre måneder.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no