Flere saker om Sveits:
Nyhetsside, Sveits 
Arkiv, alle saker om Sveits 
Sveits
Politikk
EU straffer Sveits etter innvandringsavstemningen

Kureren - Sveitsernes folkeavstemning om å kvoteregulere innvandingen får nå sine første konsekvenser. EU har lagt forhandlingene om forskningssamarbeid med Sveits på is. Dermed kuttes Erasmus-ordningen og felles finansiering av forskning, og mange prosjekter vil måtte avsluttes.
Sveits
Økonomi
Industrien i Sveits frykter store tilbakeslag

Kureren - Akkurat nå er det 110.000 ledige stillinger i Sveits, for det meste for velutdannede fagarbeidere. De fleste stillingene vil gå til innflyttere fra Tyskland, Frankrike og Italia. Og særlig farmaindustrien, it-bransjen og helsevesenet frykter en krise når denne rekrutteringskanalen stenges.
Sveits | Innenriks
Debatt | Politikk
EU-tilknytning: Sveitsisk modell nytter ikke for Norge

Analyse, Kureren - EØS-motstanderne i Norge titter gjerne til Sveits for å tilby en alternativ tilknytning til vår desidert største handelspartner, EU. Men i Brussel er det stor irritasjon over avtaleverket med Sveits, som akkurat nå reforhandles. EU har ikke noe ønske om "et nytt Sveits".
Sveits
Politikk
Sveitserne stemmer for mindre innvandring og konflikt med EU

Kureren - Det var få som hadde trodd at ja-siden i søndagens folkeavstemning i Sveits hadde en reell sjanse. Men med et svært knapt resultat stemte sveitserne for å kvoteregulere innvandingen, også fra EU-landene. Dermed vil hele kontraktsverket mellom Sveits og EU måtte vurderes på nytt.
Sveits
Politikk | Økonomi
EU-tilknytning: Den sveitsiske modellen er i spill

Kureren - Både i Norge og i Storbritannia er det mange EU- og EØS-skeptikere som drømmer om "den sveitsiske modellen". Men også i Sveits er man lei av stadige EU-direktiver og manglende medbestemmelse. Nå reforhandles sveitsernes særegne avtale med EU, med uvisst resultat.

» Sveitserne stemmer over lokk for topplønninger
» Massivt flertall for å beholde verneplikten i Sveits
» Vil Sveits avskaffe forsvaret på søndag?
» Sveits gir seg i skattestriden med USA
» Zürich åpner kommunal prostitusjonspark

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no