See also:
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 21.03.2014 - Norsk Matisse var nazirovgods: Tilbakeføres familien
» 17.03.2014 - Norge på plass på verdens fremste arkitekturutstilling
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 12.03.2014 - "House of something II": Kutt i kultursektoren
» 11.03.2014 - Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» 03.03.2014 - Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» 27.02.2014 - Kraftfullt minnesmerke over 22. juli ved UtøyaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Kureren.no lanseres offisielt i dag
© Rafael Moreno Ardite/Kureren
Kultur | Samfunn - Innenriks

Kureren.no offisielt lansert i dag

Kureren-redaktør Rainer Chr. Hennig

© Rafael Moreno Ardite/Kureren
Kureren, 27. august 2013
- Norge har i dag fått en ny kvalitetsavis på nett. Kureren.no går mot den norske mediestrømmen, og sløyfer fullt og helt sports- og kjendisnyheter. Ansvarlig redaktør Rainer Chr. Hennig lover at alt stoff vil være fritt tilgjengelig for alle lesere, uten noen form for betalingsmurer.

"Er du blant de mange norske mediebrukerne som klager over at det bare skrives om slanketips, såkalte glamourmodeller, flått og sport i nettavisene?" spør redaktør Hennig. "Vel, sånn har i hvert fall jeg hatt det i mange år. Hittil har jeg tydd til utenlandske nettaviser, men så fant jeg ut at, det var jo bare å ta skjeen i egen hånd!"

Kureren.no springer ikke ut fra ingenting. Det er det lille, uavhengige, norske mediehuset afrol News som er utgiver. Siden år 2000 har afrol News levert afrikanske nyheter på engelsk og spansk, til tider også på fransk og portugisisk, og samarbeidet tett med flere av Afrikas ledende uavhengige aviser.

"Nå tar vi med oss det store internasjonale nettverket vårt og 13 års erfaring fra internasjonal journalistikk, og så leverer vi et kvalitetsprodukt til norske lesere," annonserer Hennig. Kureren.no vil derfor ha sin største styrke i utenriksdekningen, i hvert fall i den første tiden, ifølge redaktøren.

Kureren.no vil også utmerke seg med å bruke andre kilder enn det som er normalt for norske massemedier. "Vi abonnerer ikke på noen av de store norske eller utenlandske nyhetsbyråene," sier Hennig. Kureren.no har et språkmektig personal, som går direkte til kildene i landet der nyheten skjer. "Dessuten har vi en mengde samarbeidsmedier i utlandet," legger Hennig til.

Motstand mot betalingsmurer
"Undersøkelse etter undersøkelse har vist at nordmenn har akkurat de samme ønskene om kvalitetsjournalistikk på nett som publikum på kontinentet. Faktisk har alle europeiske land svært gode nettaviser, selv små land som Litauen og Luxemburg, og det er på kvalitet konkurransen på nett ligger," ifølge Kureren-redaktøren.

Hennig beklager at de norske kvalitetsavisene, som han understreker at det er mange av, holder tilbake det viktigste stoffet sitt til papirutgavene eller plasserer det bak betalingsmurer. "Og medie-Norge har annonsert at det skal bli verre. Så å si alle norske aviser er nå i ferd med å sette opp betalingsmurer. Etter at vi har vendt oss til frie nettmedier, vil dette bety et stort tilbakeslag for den offentlige debatten, og til syvende og sist demokratiet," mener Hennig.

Kureren.no lover derimot å være fritt tilgjengelig for alle lesere, uten noen som helst type betalingstjenester. "Vi håper at vi dermed kan skape litt ny konkurranse på nettet, og kanskje til og med være med å snu en betenkelig trend," sier redaktøren.

Den nye nettavisen håper også å kunne styrke og heve den offentlige debatten i Norge. Kureren.no vil ikke ha vanlige kommentarfelt, men er svært opptatt av å invitere alle med meningers mot og gode analyseegenskaper om å skrive inn bidrag og delta i debatten. "Vi åpner både for debattinnlegg og leserkorrespondenter, en idé vi har fått fra gode kollegaer i Spania," sier Hennig. Les mer om hvordan du skriver bidrag her, og hvordan du blir leserkorrespondent her.

Bli kjent med Kureren.no
Kureren.no har en lettfattelig struktur, hevder en forhåpningsfull redaksjon. Likevel er det et par særegenheter. "Som eneste norske nettavis har vi ordnet stoffet geografisk, og har derfor landsider. Det vil si at du enkelt kan gå inn og se de siste nyhetene fra for eksempel Spania," forklarer journalist Pablo Gracia, som har stått bak tankearbeidet for strukturen til Kureren.no.

Du finner landsidene på menyen øverst på hver side. Gå først til verdensdel (for eksempel Europa), og deretter finner du landet du søker etter i listen øverst til høyre.

"Vi har også et enestående arkiv, slik at du enkelt kan finne frem til gamle saker," legger Gracia til. Gamle nyhetshistorier og reportasjer blir ikke fjernet, men holder seg søkbare. I det kronologiske arkivet finnes sakene fra måned til måned, og det er arkiv for hvert land og for hver seksjon (som "økonomi" og "reise"). "Dermed burde de fleste kunne finne frem," mener Gracia.

"Ellers tror jeg det bare er å gå i gang og lese," sier Gracia med et smil. "Ja," legger redaktør Hennig til: "Du vil finne masse i det rikholdige arkivet vårt fra et halvt års prøvedrift, og dette er stort sett nyheter du ikke har sett noe annet sted; så vær så god og god fornøyelse!"


PS: For akkurat denne artikkelen gir Kureren.no avkall på opphavsretten sin. Du er dermed velkommen til å spre den, poste den på bloggen din eller offentliggjøre den på annen måte. For alt annet stoff på Kureren.no gjelder normale copyrightbegrensninger.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no