See also:
» 15.01.2014 - Egypterne strømmer til valglokalene
» 10.01.2014 - Egypt: Ny grunnlov vil gi mer makt til de militære
» 04.11.2013 - Mursi: "Jeg er Egypts eneste legitime president"
» 08.10.2013 - Egypts hærsjef: "Jeg var lojal mot president Mursi"
» 23.09.2013 - Egyptisk domstol oppløser Muslimbrorskapet
» 03.09.2013 - Egyptisk kommisjon anbefaler å tvangsoppløse Brorskapet
» 16.08.2013 - Islamister og hæren presser Egypt mot borgerkrig
» 14.08.2013 - Unntakstilstand i Egypt etter massakre i KairoChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Mohamed Badie da han ble arrestert natt til tirsdag
© Egyptisk politi/Kureren
Politikk - Egypt

Egypt: Brorskapets leder er arrestert

Talsmannen for Det muslimske brorskap i Egypt, Ahmed Aref

© Ikhwanonline/Kureren
Kureren, 20. august 2013
- Det egyptiske politiet arresterte i natt den øverste lederen av Det muslimske brorskap, Muhammed Badie, i en av tidenes største aksjoner mot den islamistiske bevegelsen. Brorskapet rapporterer at minst 400 av dets ledere er blitt arrestert løpet av de siste dagene.

Ifølge Det muslimske brorskap ble den øverste lederen av islamistbevegelsen arrestert kort etter midnatt tirsdag. Badie ble ført bort fra sitt tilholdssted nord for Kairo, nær området der det var det voldsomme sammenstøt onsdag i forrige uke, og der hundrevis av demonstranter ble drept og tusenvis skadet.

Les mer om blodbadet i Kairo i denne artikkelen: "Unntakstilstand i Egypt etter massakre i Kairo ".

Advokaten til Det muslimske brorskap, Ali Kamal, sier i en pressemelding i dag at arrestasjonen av Badie er "et hevnoppgjør med gruppen og dens ledere og en ny opptrapping i konflikten fra kupplederne og deres tilhengere."

"Det er velkjent at alle anklagene mot lederne i Det muslimske brorskap er usannsynlige og falske, uten begrunnelse i juridisk akseptable bevis. Det de hevder er kun falske politiske beskyldninger som omtales i kriminelle former," uttaler Kamal.

Ifølge den statlige egyptiske kringkastingen har den islamistiske gruppen allerede utnevnt Mahmud Ezat som midlertidig ny åndelig leder i Det muslimske brorskap. Badie, som er utdannet veterinær, ble valgt til øverste leder for brorskapet i januar 2010. Utnevnelsen ble den gang sett på som en seier for den konservative fløyen av brorskapet.

Men nå synes det sikkert at Badie står overfor en lang rettslig prosess med flere åpne saker, blant annet anklager om å fremme hat og å stå ansvarlig for drapet på demonstranter. Det egyptiske statsadvokatembetet fremmer stadig flere anklager mot Badie og andre islamistledere, og derfor ble det også utstedt arrestordre mot islamistlederen.

En domstol i Kairo satt tidligere denne måneden av den 25. august som åpningen av den første rettssaken mot Badie og andre ledere i brorskapet.

Sammen anklages de for å planlegge, oppmuntre til og delta i drapet på demontranter som protesterte mot islamistregjeringen til den nå avsatte president Muhammed Mursi fra brorskapet. Demonstrantene hadde samlet seg foran porten til hovedkvarteret til den islamistiske bevegelsen i Kairo den 30. juni, kun noen dager før Mursi ble styrtet den 3. juli, og ble angrepet av brorskapets tilhengere.

Tilbakeslag for brorskapet
Så langt har Badie tilhørt mindretallet i partiledelsen i brorskapet som aldri har vært fengslet. På mandag beklaget den 85 år gamle islamistiske bevegelsen at minst 400 av dens ledere er blitt arrestert i Kairo i løpet av de siste dagene. I løpet av politiaksjonene mot islamistiske demonstranter har også mange av brorskapets medlemmer blitt fengslet eller drept, ifølge talsmann Ahmed Aref.

Arrestasjonen av Mohamed Badie er et stort tilbakeslag for den allerede svekkede strukturen i Det muslimske brorskap. Fra å regjere Egypt, har brorskapets ledelse gått til å leve i skjul i frykt for å bli arrestert. De få lederne av brorskapet som ikke er i varetekt unngår å vise seg under demonstrasjoner eller på pressekonferanser.

Dette har nå også effekt på islamistenes mobiliseringskraft. De siste dagene har militær- og politiaksjoner satt en stopper for flere av de store protestene som brorskapet hadde planlagt denne uken. Noen av demonstrasjonene er avlyst på grunn av frykt for ytterligere massakre, ifølge en uttalelse fra brorskapets talsmann Aref.

Les mer om konflikten i Egypt i denne artikkelen: "Islamister og hæren presser Egypt mot borgerkrig".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no