See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 07.11.2013 - "Saudi-Arabia har atombomber på lager i Pakistan"
» 05.07.2013 - Pakistan gjeninnfører dødsstraffen
» 13.05.2013 - Sharif vil snu pakistansk politikk på hodet
» 03.05.2013 - Pakistan rystes av flere politiske drap
» 17.04.2013 - Pakistan: Musharraf får ikke stille til valg
» 24.03.2013 - Musharraf tilbake i Pakistan som presidentkandidatChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Tilhengere av partiet Pakistan Tehrik e Insaf (PTI) på et valgmøte i går
© PTI/Kureren
Politikk - Pakistan

Spenning og frykt dagen før valget i Pakistan

Tidligere statsminister Nawaz Sharif og leder av partiet Pakistans muslimske liga (PML-N)

© PML-N/Kureren
Kureren, 10. mai 2013
- Spenning og frykten for vold karakteriserer dagen før valgdagen i Pakistan, der målinger spår at de liberale regjeringspartiene vil erstattes av et konservativt flertall. Men målingene sier også at deltakelsen vil bli høy, for å forsvare demokratiet mot ekstremistene.

Etter en valgkamp preget av politisk vold og islamistiske terroraksjoner, er det blitt utplassert rundt 600.000 væpnede politistyrker og militære over hele landet for å sikre et normalt valgforløp.

Og det er nødvendig. Minst 117 mennesker har mistet livet i angrep knyttet til valgkampen i landet siden begynnelsen av april. De fleste av angrepene har blitt begått av lokale islamistgrupper og Taliban e Therik Pakistan (TTP), som hevder at demokratiske valg er "uislamske".

I den siste voldsepisoden i dag, ble fire personer drept og 15 skadd i et nytt bombeangrep i markedet i byen Miranshah, i nærheten av Afghanistan. Området regnes som et hovedsete for pakistanske Taliban og andre opprørsgrupper med tilknytning til al-Qaida.

Også i byen Quetta, i den vestlige delen av landet, forårsaket en bilbombeeksplosjon i dag minst fem sårede og mange materielle skader. Bomben gikk av nær kontoret til Pakistan People Party (PPP) til avdøde Benazir Bhutto og anses som enda et politisk motivert attentat.

Ali Haider Gilani, kandidat for PPP og sønn av Pakistans tidligere statsminister Yusuf Raza Gilani, ble i går kidnappet av en ukjent gruppe under et valgmøte. Pakistanske Taliban har meldt at de ikke har ansvaret for kidnappingen, men ekstremistene har tidligere truet med attentater mot PPP-medlemmer. Det tradisjonelle regjeringspartiet på venstresiden i pakistansk politikk har vært blant de viktigste målene i terroristenes kampanje for å ødelegge valget.

Demokratiet sterkere en noensinne
Men disse massive angrepene på den demokratiske prosessen i Pakistan ser ut til å ha vært kontraproduktive for ekstremistgruppene. Meningsmålinger avslører nemlig at flere velgere enn før akter å stemme i morgen for å vise at de ikke lar seg skremme av terroristene.

Også de militære styrkene har for en gang skyld vært tilbakeholdne i en urolig situasjon, som ved tidligere anledninger typisk nok hadde provosert et kupp eller unntakstilstand. På tross av angrepene ser det derfor ut til at én valgt regjering for første gang i Pakistans historie vil bli avløst av en annen valgt regjering, og demokratiet dermed er styrket.

Meningsmålinger som er publisert i lokale medier avslører også at det kan bli trangt for den liberale regjeringskoalisjonen, som ledes av PPP og president Asif Ali Zardari, i morgendagens valg. Det ser ut til å gå mot et demokratisk maktskifte med et konservativt flertall, ledet av tidligere statsminister Nawaz Sharifs parti Pakistans muslimske liga (PML-N).

Ifølge de sammen undersøkelsene, vil det konservative partiet Pakistan Tehrik e Insaf (PTI), ledet av den tidligere cricketspilleren og det lokale sportsidolet Imran Khan, bli årets store valgvinner, dersom man regner fremgang i forhold til forrige valg. Kjendisen Khan får stadig store presseoppslag. På tirsdag fikk han lettere hodeskader etter å ha falt ned fra en seks meter høy kran som skulle løfte ham opp på en scene.

Pakistanerne går til urnene i morgen for å velge 272 representanter til nasjonalforsamlingen og 577 representanter for fire provinsforsamlinger. Parlamentet i Islamabad velger i sin tur både statsministeren og presidenten, der det er førstnevnte som i regelen har den utøvende makten.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no