See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 07.11.2013 - "Saudi-Arabia har atombomber på lager i Pakistan"
» 05.07.2013 - Pakistan gjeninnfører dødsstraffen
» 13.05.2013 - Sharif vil snu pakistansk politikk på hodet
» 10.05.2013 - Spenning og frykt dagen før valget i Pakistan
» 17.04.2013 - Pakistan: Musharraf får ikke stille til valg
» 24.03.2013 - Musharraf tilbake i Pakistan som presidentkandidatChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Statsadvokat Chaudry Zulfiqar (v) og Pakistans tidligere statsminister Benazir Bhutto (h)
© Kureren
Politikk - Pakistan

Pakistan rystes av flere politiske drap

Kureren, 3. mai 2013 - Væpnede menn drepte statsadvokat Chaudry Zulfiqar Ali på vei til retten i Islamabad i dag. Statsadvokaten etterforsket drapet på opposisjonsleder og eksstatsminister Benazir Bhuttos i 2007. Samtidig ble en politiker skutt i Karachi.

I dag tidlig ble bilen til Chaudry Zulfiqars angrepet av ukjente gjerningsmenn som avfyrte skudd mot statsadvokaten. Statsadvokaten var på vei til fredagens møte i høringene om drapet på Bhutto da angrepet skjedde. Han ble alvorlig skadet av skuddene, og døde like etter å ha bli brakt til sykehuset. Også en forbipasserende omkom da han ble truffet av Zulfiqars bil, og en av livvaktene hans ble alvorlig såret.

Ifølge pakistanske media, skjedde angrepet i sektor G-9 i sentrum av hovedstaden, et godt beskyttet område hvor en rekke medlemmer av rettsvesenet bor.

Attentatet skjedde bare noen få timer før gjenåpningen av høringen om drapet på Benazir Bhutto. Bhutto ble drept i en bombeeksplosjon under et valgmøte i Rawalpindi den 27. desember 2007. Den tidligere statsministeren hadde returnert til Pakistan for å presentere seg som kandidat i nasjonale valg og lå godt an til å gjenvinne posisjonen som Pakistans statsminister.

En FN-rapport i 2010 anklaget Pakistans daværende militære leder, Pervez Musharraf, for ikke å ha gitt tilstrekkelig beskyttelse til Bhutto. Rapporten anklaget ham også for ikke å ha etterforsket angrepet mot henne godt nok.

Musharraf, som kom tilbake til Pakistan i mars, har for sin del flere saker gående mot seg i rettssystemet. Han er anklaget for å være ansvarlig for arrestasjonen av flere medlemmer av rettsvesenet, blant annet lederen av Pakistans høyesterett. Høyesterettsdommerne hadde i 2007 funnet at Musharrafs ønske om å forsette ved makten var uforenelig med grunnloven. Musharraf sitter nå i husarrest etter at en lokal domstol nektet ham fornyet kausjon i april.

Les mer om Musharrafs comebackforsøk i denne artikkelen: "Musharraf tilbake i Pakistan som presidentkandidat".

Tidligere president Musharraf forlot sitt eksil i London og Dubai for å returnere hjem til Pakistan og å stille til parlamentsvalget den 11. mai. Imidlertid har domstolene avvist kandidaturet hans da han også anklages for brudd på grunnloven i 2007, i forbindelse med at han erklærte unntakstilstand. Musharrafs advokater har varslet at de vil anke vedtaket til høyesterett.

Les mer om Pakistans parlamentsvalg i denne artikkelen: "Musharraf får ikke stille til valg".

Statsadvokat Zulfiqar Ali, som ble skutt i dag, ledet også anklagen i saken om terrorangrepene i Mumbai i India i 2008, der 166 mennesker ble drept. I denne omstridte saken er anklagene fokusert på medlemmer av den islamistiske gruppen Lashkar-e-Taiba ("De rettferdiges hær").

Forsøk på å destabilisere demokratiet
I en ikke-beslektet sak, ble også et ledende medlem av det sekulære partiet Muttahida Qaumi Movement (MQM) skutt og drept i Karachi i dag. Mohammad Adil ble skutt utenfor en moské i millionbyen. Partiet hans har vært det fremste hatobjektet for de mange militante islamistgruppene i Pakistan, og det pakistanske Taliban har tidligere annonsert at de vil angripe MQM-politkere.

De to politiske drapene lover ikke godt for den videre valgkampen i Pakistan, som i stadig større grad preges av at radikalislamistiske grupper prøver å destabilisere de politiske systemet i landet.

Valget på ny nasjonalforsamling skal holdes på lørdag om én uke. Nasjonalforsamlingen vil velge ny statsminister og regjering, som har den reelle makten i Pakistan. Presidenten, som kun har en representativ rolle, skal velges senere i år på en dato som fortsatt ikke er fastlagt.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no