See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 07.11.2013 - "Saudi-Arabia har atombomber på lager i Pakistan"
» 05.07.2013 - Pakistan gjeninnfører dødsstraffen
» 13.05.2013 - Sharif vil snu pakistansk politikk på hodet
» 10.05.2013 - Spenning og frykt dagen før valget i Pakistan
» 03.05.2013 - Pakistan rystes av flere politiske drap
» 24.03.2013 - Musharraf tilbake i Pakistan som presidentkandidatChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Pervez Musharraf (h) måtte møte i retten 29. mars
© @P_Musharraf/Kureren
Politikk - Pakistan

Pakistan: Musharraf får ikke stille til valg

Kureren, 17. april 2013 - Pakistans tidligere militære leder Pervez Musharraf, som nylig returnerte til landet etter flere år i eksil, får ikke presentere seg som kandidat ved Pakistans parlamentsvalg i mai. Dette ble bestemt av en lokal domstol i dag.

Det var domstolen i Chitral som avviste Musharrafs kandidatur i valgkretsen. Avgjørelsen følger liknende kjennelser i tre andre valgdistrikt der eksdiktatoren hadde søkt om å stille som kandidat: i Karachi, Islamabad og Kasur. Musharrafs fire søknader om å få stille som kandidat i valget har dermed blitt avslått.

Men Chitral var den eneste valgkretsen som på forhånd hadde gitt signaler om å tillate Musharraf å gjøre et comeback på den politiske scenen. Avgjørelsen mot hans kandidatur kom etter en appell fra hans politiske motstandere som ønsket å blokkere denne muligheten.

Domstolen aksepterte argumentene til anklagerne, basert på at Musharraf hadde krenket Pakistans grunnlov i 2007 da han erklærte unntakstilstand. Musharrafs advokater har varslet at de vil anke til høyesterett, den siste instansen som kan endre kjennelsen fra valgretten i Chitral.

Pervez Musharraf kom tilbake til Pakistan den 24. mars etter flere år i selvpålagt eksil i London og Dubai. Han uttalte før avreise at hensikten var å stille til parlamentsvalget den 11. mai, og som parlamentsmedlem la seg velge til pakistansk president.

Valget neste måned ser ut til å bli det første i Pakistans historie der en demokratisk valgt regjering avløser en annen. Det nåværende parlamentet vil i så fall bli det eneste som har sittet en fullstendig periode uten å bli avbrutt av et militærkupp. Og den siste kuppmakeren var nettopp general Musharraf i 1999.

Les mer om Musharrafs comebackforsøk i denne artikkelen: "Musharraf tilbake i Pakistan som presidentkandidat".

Men Musharraf og hans parti ble sagt å ha små sjanser ved valget. De største favorittene til å vinne valget er Pakistans folkeparti (PPP), som ledes av Benazir Bhuttos enkemann, og Pakistan Muslim League, ledet av Nawaz Sharif. Samtidig har det dukket opp en ny populistisk kandidat, Inram Khan, en kjent og kjær cricketspiller som kan få mange stemmer fra dem som er misfornøyde med de tradisjonelle politikerne.

Valget i mai er til nasjonalforsamlingen i Islamabad. Parlamentet velger i sin tur en statsminister, som tradisjonelt har den reelle utøvende makten i Pakistan og utnevner sin egen regjering. Videre velger et utvidet parlament landets president, som tradisjonelt kun har representative oppgaver, med unntak av flere av periodene med diktatur, der presidenten hadde den utøvende makten.

Eksgeneral og ekspresident Musharraf (69) kom til makta gjennom et militærkupp i 1999. I november 2007 prøvde han å legitimere sin makt og ga avkall på sine militære titler for å bli en sivil president. Han måtte til slutt gi fra seg makten etter at nåværende president Asif Ali Zardari - Benazir Bhuttos enkemann - vant det relativt frie valget i september 2008.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no