See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 19.11.2013 - I dag avsluttes Nokias mobilhistorie
» 03.09.2013 - Microsoft tar over Nokias smartphone for 44 mrd krChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Arbeidsformidler i det statlige finske TE-Palvelut
© TE-tjänster/Kureren
Samfunn | Økonomi - Finland

Raskt økende ledighetstall i Finland

Kureren, 26. mars 2013 - Arbeidsledigheten er i rask vekst i Finland og nådde 8,7 prosent i februar, opp fra 7,7 prosent på samme tid i fjor. Ungdomsledigheten var på hele 21,5 prosent, ifølge ferske tall fra finske Statistikcentralen.

Arbeidsledigheten i Finland har vokst jevnt og trutt i det siste året, og snudd den positive trenden som har vært siden ny vekst økte sysselsettingen etter en ledighetstopp under krisen i 2009-10. Den økte ledigheten kommer på tross av økt sysselsetting innen offentlig sektor i Finland, og demonstrerer problemene innen det privat næringslivet i landet.

Totalt er det nå 231.000 registrerte arbeidsledige i Finland, ifølge tall som Statistikcentralen la frem i dag, og det er særlig finske menn som har måttet stille seg i arbeidskontorkøen. For finske kvinner har ledighetstallene gått noe ned siden februar i fjor. Tallene, som ble lagt frem i dag, viser også at det i svært stor grad er selvstendige næringsdrivende som har måttet gi opp og melde seg ledige.

Tallene fra den finske Statistikcentralen samsvarer imidlertid ikke med dem fra arbeids- og næringsdepartementet i Helsinki. Ministeriet opererer med et totalt antall ledige på hele 291.000 og en enda sterke økning i ledigheten i løpet av det siste året.

Nedgangen i sysselsettingen kommer etter at veksten i finsk økonomi brått stoppet opp i fjor og snudde seg til nedgang.

Ifølge det europeiske statstikkbyrået EuroStat, har den finske økonomien beveget seg fra vekst til resesjon det siste året. De siste tallene fra EuroStat viser at den finske økonomien registrerte en negativ vekst på 1,4 prosent i 2012. Og det er ingen utsikt til rask bedring eller vekst.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no