See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 28.09.2013 - Valg i Guinea: Det gikk bra likevel
» 04.07.2013 - Guinea etterforsker regjeringsmedlemmer for massakren i 2009China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Masseprotester i Conakry (Guinea) den 27. februar 2013
© UFDG-Online/Kureren
Politikk - Guinea

Uro i Guinea før valget

Sikkerhetsstyrker overvåker protestene i Guinea den 27. februar 2013

© UFDG-Online/Kureren
Kureren, 5. mars 2013
- Volden brer seg i Guineas hovedstad Conakry etter at opposisjonen i landet har oppfordret til demonstrasjoner to måneder før parlamentsvalget. I natt ble det igjen drept sivile under omfattende plyndringer i Conakry.

FN og EU har i dag sendt ut bekymringsmeldinger etter at ny vold brøt ut i Guineas hovedstad i natt, og frykter at valget kan komme ut av kontroll. Guinea skal velge nytt parlament den 12. mai. Valget har blitt utsatt gang på gang siden 2011.

Opposisjonen i det vestafrikanske landet har beskyldt president Alpha Condé for bevisst å planlegge valgfusk i det kommende valget, og hevder at de er blitt utelukket fra å delta i den poltiske prosessen i organiseringen av valget. I løpet av de siste ukene har opposisjonen derfor ved flere anledninger oppfordret til masseprotester mot president Condé. Condé er for øvrig en mangeårig opposisjonsleder som kom til makten etter demokratiske valg i 2010.

Protestene som fulgte i Conakry ble raskt voldelige. Ifølge FN-kilder i byen, ble en person drept og over 100 skadet under anti-Condéprotester på onsdag forrige uke. De fleste ble skadet under etniske sammenstøt etter protestmarsjen, der fulanier og malinker møttes i gateslag. President Condé tilhører malinkefolket, mens fulaniene, den største folkegruppen i Guinea, i stor grad støtter opposisjonen.

Mens urolighetene og gateslagene startet i Hamd

Guineas president Alpha Condé

© Presidence de Guinée/Kureren
allaye, en forstad utenfor Conakry, på onsdag, spredt de seg innover mot hovedstadens sentrum i løpet av helgen.

Ifølge FN-kilder er det blitt drept "minst fem personer, inkludert en polititjenestemann," og 172 personer er blitt skadet av steiner som er blitt kastet av demonstrantene og skarp ammunisjon brukt av politistyrkene. "Tre av de døde og minst 12 av de skadede har omkommet som følge av bruk av skarp ammunisjon," ifølge den samme kilden.

Det lokale FN-kontoret i Guinea rapporterer at flere av demonstrantene angriper personer på bakgrunn av deres etnisitet mens andre henga seg til plyndring av lokale butikker "mens politiet ikke har nok ressurser til å holde orden i hele byen. Private hjem, kjøretøyer og annen privat eiendom har også blitt angrepet og i noen tilfeller ødelagt," rapporterer FN.

President Condé har henvendt seg til befolkningen og bedt om ro og orden, og oppfordringen er blitt fulgt opp av flere religiøse og politiske ledere, også i opposisjonen. Opposisjonen har imidlertid stilt seg tvilende til presidentens vilje til å komme dem i møte, og hevder at oppropet til en nasjonal dialog er "tomme ord" fra Condé.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no