See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 31.10.2013 - Storstreik for minstelønn i Indonesia
» 21.03.2013 - Indonesia gjeninnfører dødsstraffChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Avtroppende partilder Anas Urbaningrum fra Indonesias Demokratiske parti
© Partai Demokrat/Kureren
Politikk | Økonomi - Indonesia

Indonesias regjeringsparti rystes av korrupsjonsskandale

Susilo Bambang Yudhoyono, president i Indonesia

© Partai Demokrat/Kureren
Kureren, 25. februar 2013
- Indonesias regjerende Demokratiske parti har markedsført seg som partiet som skulle bekjempe korrupsjon. Nå rystes partiet til president Susilo Bambang Yudhoyono selv av en korrupsjonsskandale, og partilederen har måttet gå av.

Partileder Anas Urbaningrum i Det demokratiske partiet ble fredag utpekt som mistenkt av Indonesias antikorrupsjonskommisjon. Urbaningrum beskyldes for å ha mottatt en bil av type Toyota Harrier i forbindelse med byggingen av et stort sportskompleks. Byggesaken har vært utgangspunkt for storstilt korrupsjon, ifølge kommisjonen.

Det samme sportskomplekset felte også Indonesias sportsminister, som måtte gå av i desember i fjor. Kommisjonen hadde satt ministeren i forbindelse med bestikkelser. Selv om sportsministeren bedyret sin uskyld, gikk han av for ikke å volde større skade for president Yudhoyono og partiet, ifølge ham selv. Det er nå innledet straffesak mot eksministeren.

Antikorrupsjonskommisjonen fortsatte imidlertid å rulle opp uryddigheter omkring byggingen av sportskomplekset. Tidligere i år har dette kostet to høye partifunksjonærer i Det demokratiske partiet jobben. Både nestlederen og kassereren i regjeringspartiet er blitt anklaget for korrupsjon og presset til å frasi seg vervene sine.

Med Urbaningrum har korrupsjonsskandalen nådd toppen av Det demokratiske partiet, og den nærmer seg faretruende president Yudhoyono selv.

Partiet publiserte i går en pressemelding der de takker Urbaningrum for å ta ansvar ved å forlate posten sin. Partiet stiller seg likevel tvilende til beskyldningene mot den utgående lederen, men sier at det på generelt grunnlag støtter arbeidet til antikorrupsjonskommisjonen. Skulle etterforskningen rundt Urbaningrum vise hans uskyld, vil partiet ønske ham velkommen tilbake i lederstolen, het det.

Regjeringspartiet erkjenner likevel at det er i krise. "Demokratene vil nå konsentrere seg om å prioritere redningen og omorganiseringen av partiet for å møte fremtidens utfordringer," står det i pressemeldingen. Men det er fortsatt ikke annonsert noe dato for en ny partikongress.

Det er lite tvil om at president Yudhoyono og partiet trenger fornyelse og en ny kurs. Ferske meningsmålinger viser at Det demokratiske partiet kun ligger på rundt 10 prosents oppslutning blant velgerne, ned fra 21 prosent ved valget i 2009.

Yudhoyono ble først valgt til Indonesias president i 2004. I 2009 ble han gjenvalgt med bred folkelig støtte etter en valgkampanje som gjorde kampen mot korrupsjon til et hovedanliggende.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no