See also:
» 15.01.2014 - Egypterne strømmer til valglokalene
» 10.01.2014 - Egypt: Ny grunnlov vil gi mer makt til de militære
» 04.11.2013 - Mursi: "Jeg er Egypts eneste legitime president"
» 08.10.2013 - Egypts hærsjef: "Jeg var lojal mot president Mursi"
» 23.09.2013 - Egyptisk domstol oppløser Muslimbrorskapet
» 03.09.2013 - Egyptisk kommisjon anbefaler å tvangsoppløse Brorskapet
» 20.08.2013 - Egypt: Brorskapets leder er arrestert
» 16.08.2013 - Islamister og hæren presser Egypt mot borgerkrig











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Den egyptiske opposisjonspolitikeren Muhammed El-Baradei
© EC/Kureren
Politikk - Egypt

Nok en opposisjonsboikott av valget i Egypt?

Egypts president Muhammed Mursi

© FJP/Kureren
Kureren, 25. februar 2013
- Partiene i opposisjon til Egypts president Muhammed Mursi vurderer å boikotte også det kommende parlamentsvalget, da de hevder at det vil bli manipulert av muslimbroderskapet. Men det er lite som tyder på at det vil bli valgfusk.

I helgen ropte opposisjonsleder Muhammed El-Baradei opp til boikott av parlamentsvalget i Egypt. El-Baradei meldte om boikotten over Twitter, og sa at opposisjonen ikke burde la seg misbruke til å legitimere "et skinndemokrati". Fredsprisvinneren sammenliknet valget med det siste valget under ekspresident Hosni Mubarak, der han også hadde oppfordret til boikott.

Oppfordringen fra El-Baradei kommer bare dager etter at president Mursi utstedte et dekret om at det skal avholdes parlamentsvalg i Egypt i slutten av april. Valget vil gå over fire etapper og starte den 22. april. Det siste parlamentsvalget i Egypt ble holdt i 2011-12, men grunnlovsdomstolen erklærte i juni i fjor valget for ugyldig da valgloven hadde vært grunnlovsstridig.

El-Baradei er en av frontfigurene i opposisjonsalliansen Den nasjonale redningsfronten, som samler 35 sekulære partier på venstresiden og i det politiske sentrum. Opposisjonslederen er imidlertid mer kjent og populær i utlandet enn i Egypt, og Redningsfronten har kun 110 av de 508 parlamentssetene.

Det virker ikke som om El-Baradei hadde drøftet utspillet sitt med partiene i opposisjonsalliansen. Redningsfronten har hittil vært positive til å delta i vårens valg, og talsmann Khaled Dawoud sa i går at boikottforslaget til El-Baradei ville bli drøftet på et partimøte i dag eller i morgen.

Dawoud uttalte likevel også en skepsis til å delta i det kommende valget. Partiene i den sekulære alliansen var bekymret for mulighetene president Mursi og islamistregjeringen ville ha til å manipulere valgene, slik allerede president Mubarak hadde gjort før dem. Dawoud insisterte på å få "garantier" fra president Mursi om at valget ville bli fritt og rettferdig.

Omar Ashour, som leder midtøstenstudiene ved det britiske Universitetet i Exeter, kritiserer imidlertid opposisjonen for urent spill. Ashour insisterer på at alle valgene som har blitt avholdt i Egypt siden president Mubarak ble styrtet har vært frie og rettferdige, og at det er lite som tyder på at det kommende valget vil bli noe annet.

"Trolig vil opposisjonen, som har tapt hver gang i de siste fire valgene, bare opptre som en gledesdreper," sier Ashour til 'VoA'. "De finner ingen vei til makten som går gjennom valg, så deres eneste oppskrift er enten en boikott eller å underminere hele valgprosessen."

Ashour legger til at det regjerende islamistpartiet i alle fall ikke har de beste kortene på bordet for å kunne manipulere valg. Hele det egyptiske rettssystemet "er ikke vennlig innstilt overfor Det muslimske brorskapet," og det vil trolig komme et stort antall internasjonale valgobservatører som vil gi klare svar på om omstendighetene rundt valget har vært rettferdige.

Ved forrige valg fikk koalisjonen ledet av Det muslimske brorskapet 37,5 prosent av stemmene, som ga den 45 prosent av setene i parlamentet. I tillegg fikk den radikalislamistiske salafistkoalisjonen 27,8 prosent av stemmene og 25 prosent av parlamentssetene. De fleste av de resterende plassene gikk til 15 sekulære partier.


Deler av denne artikkelen er levert av 'VoA'.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no