See also:
» 07.04.2015 - Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» 21.03.2014 - Nå begynner sanksjonene å svi i Russland
» 13.03.2014 - Merkel mener alvor: Russland vil straffes hardt
» 20.11.2013 - Kirgisistan avviser salg av gasselskap til Russland
» 13.11.2013 - Russerne fant e.coli i norsk fisk
» 24.10.2013 - Moldova: Slagmarken mellom Russland og EU
» 09.10.2013 - Russland starter handelskrig mot Litauen
» 12.09.2013 - EU, Russland i kald krig om handelspartnere











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Russlands sentralbanksjef Sergej Ignatjev
© Kreml/Kureren
Økonomi - Russland

270 milliarder kroner smuglet ut av Russland

Russlands president Vladimir Putin var på inspeksjonsreise i Sotsji forrige uke

© Kreml/Kureren
Kureren, 20. februar 2013
- Den avgående russiske nasjonalbanksjefen slår fast at 270 milliarder kroner er blitt smuglet ut av landet, trolig for å betale organisert kriminalitet og korrupte tjenestemenn. Beløpet tilsvarer 2,5 prosent av Russlands BNP.

Uttalelsene falt i et intervju med den russiske avisen 'Vedomosti' og er gjengitt i full ordlyd på nettsiden til sentralbanken. Sentralbanksjef Sergej Ignatjev beklaget seg i intervjuet over de store mengdene russisk kapital som ikke blir investert i landet, men derimot finner veien ut til land med "et mer fordelaktig investeringsklima."

Men Ignatjev overrasket reporteren med det åpne svaret på spørsmålet om "tvilsomme transaksjoner" til utlandet. Sentralbanksjefen sa åpent at banken har kunnet regne seg frem til de store summene av svarte penger som forlater landet årlig. "Russlands Bank har stor erfaring med å identifisere disse midlene: I 2012 oppdaget vi 49 milliarder US dollar" av irregulære utenlandstransaksjoner, sa Ignatjev. Summen tilsvarer 270 milliarder norske kroner.

Spurt om hva disse pengene blir brukt til, svarte sentralbanksjefen: "Det kan være betalinger for leveranser med narkotika eller andre produkter som det er forbudt å importere til Russland. Det kan være betalinger for importer i gråsonen," sa Ignatjev.

Han la til at målet med transaksjonene også "kan være bestikkelser og annen korrupsjon, der pengene til syvende og sist overføres til kontoer som tjenestemenn har i en utenlandsk bank. Kanskje det går tilbake til ledere for private selskaper som har dårlig internkontroll som er involvert i et kjøp. Kanskje det er del i skatteunndragelser."

Sentralbanksjefen antok at disse illegale transaksjonene representerte store tap for den russiske statskassa. Ifølge Ignatjevs beregninger, går staten årlig glipp av inntekter på rundt 600 milliarder rubler, noe som tilsvarer 110 milliarder norske kroner.

De svarte utenlandsoverføringene representerer enorme verdier, også i Russland. Verdien av overføringene tilsvarer 2,5 prosent av nasjonaløkonomien (BNP) i landet. Inntektstapet på 600 milliarder rubler tilsvarer videre 5 prosent av de aktuelle statsinntektene, regnet mot budsjettforslaget for 2013.

Ifølge Ignatjev kunne det vært gjort mye mer for å stanse de illegale overføringene. Sentralbanksjefen savner spesielt et tiltak fra statsadvokaten for å undersøke en spesiell gruppe bedrifter banken har i søkelyset. Ignatjev mener denne gruppen bedrifter står for en svært stor del av den svarte økonomien og kapitaltapet, og disse burde bli strafferettslig forfulgt.

Videre anbefaler Ignatjev også en lovreform som ville muliggjort det for sentralbanken å sperre kontoer de mistenker å være delaktige i illegale transaksjoner.

Sentralbanksjefen har ledet institusjonen i elleve år og har annonsert at han går av med pensjon i juni i år. Hittil har Ignatjev unngått konflikter med president Vladimir Putin, men dette fremstøtet kan tolkes som et angrep på myndighetenes manglende evne eller vilje til å bekjempe korrupsjon og organisert kriminalitet.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no